Dat citeert de website Focus Online uit een internationale studie van Deloitte. Op de tweede plaats staat een compact model (25%) en op plaats 3 een combi (13%).  Volgens de onderzoekers zou de belangstelling op zestien internationale markten grotendeels wel vergelijkbaar zijn. De interesse in een compacte ev is het hoogste in Engeland (40%). Een elektrische suv kan over het algemeen wel achterwege blijven want alleen in China, Canada en Brazilië komt zo’n model nog wel op de wensenlijst voor. In Japan wil het grootste deel (40%) van de potentiële klanten een busje.

Op het moment kunnen alleen Opel en Chevrolet (Ampera, Volt) en Renault met de Fluence ZE een elektrische middenklasser aanbieden.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding