Dat meldt persbureau Bloomberg. Musk heeft in het programma ‘In the loop with Betty Liu’ een update gegeven over de stand van zaken van zijn merk. Hij voegde toe dat bijna alle kopers nieuw voor het merk zijn want er zijn maar zeshonderd eigenaren van een Roadster bij. Musk zei ook dat hij vanaf 2013 al winst zou kunnen maken, veel eerder dan analisten hebben voorspeld.  Het nieuws leidde in Amerika tot een koersstijging van bijna vier procent van het aandeel Tesla.

Ongeveer een maand geleden kwamen er vijftienhonderd kopers van een Model S een kijkje nemen in de voormalige Toyota-fabriek NUMMI in Fremont in Californië. Veel van hen kregen ook de kans met voorproductiemodellen van de Model S te rijden. Tesla vond dit wel het minste wat het bedrijf kon doen om klanten die al vijfduizend dollar hebben aanbetaald en die nog een jaar moeten wachten op hun auto, tegemoet te komen. Die vijftienhonderd mensen blijken dus maar een klein deel te zijn van het totaal aantal kopers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding