Dat schrijft de website Zerauto.nl.  Better Place zou nog niet willen openbaren hoeveel accuwisselstation er nodig zijn. Volgens adviseur Coen Jager van DHV plaatst Better Place de stations in ieder geval niet bij een benzinestation aan de snelweg. Op Zerauto.nl zegt hij:  "In dat geval heb je er twee nodig, in elke rijrichting een. Het is wel efficiënt  wisselstations dichtbij de snelweg te realiseren, bijvoorbeeld nabij op- en afritten of toegankelijke wegrestaurants." Bij de locatiekeuze van de wisselstations is volgens Jager gekeken naar het gemiddelde rijgedrag van de Nederlandse automobilist. Ook zijn de onderzoekers ervan uitgegaan dat automobilisten op een volle accu 150 km kunnen rijden.

De Israëliër Shai Agassi, de oprichter van Better Place, kondigde in 2009 aan accuwisselstations te zullen bouwen in Nederland. Voor heel Nederland schatte hij het aantal benodigde wisselstations destijds op vijftig stuks. "Je hoeft alleen stations aan de hoofdwegen te hebben", aldus Agassi.