Dit zegt Nieuwslog. Als reden voeren Gedeputeerde Staten aan dat de Wet Milieubeheer in deze situatie niet toepasbaar zou zijn. Ook zouden ze geen noodzaak zien om in te grijpen. Het platform Stop invasieve exoten, dat om handhaving had gevraagd, tekent bezwaar aan tegen het besluit van de provincie.

De zaak zou aan het licht zijn gekomen door controles die zijn uitgevoerd door het Centrum Monitoring Vectoren (CMV), een dienst van  het ministerie van Volksgezondheid. Deze dienst voert beperkte steekproeven uit op aanwezigheid van muggen. Volgens het Nieuwslog is deze aanpak niet effectief omdat de muggen zowel vorig jaar als dit jaar bij het bedrijf zijn aangetroffen. Ondanks herhaaldelijke verzoeken weigert het ministerie in actie te komen tegen de voortdurende import van de muggen. Het platform Stop invasieve exoten heeft aan de provincie Noord-Brabant gevraagd om handhavend op te treden, maar de provincie stelt dat de Wet milieubeheer niet toepasbaar is omdat deze niet zou kunnen worden ingezet ter bescherming van de volksgezondheid.

Bekijk onderstaand het filmpje over de invasie van de exoten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding