BYD en Daimler tonen concept ev op Auto China 2012

De joint venture Shenzhen BYD Daimler New Technology Co. Ltd. (BDNT) zal op Auto China 2012 in Beijing een conceptmodel laten zien van een elektrische auto.

De joint venture (50:50) tussen Daimler en BYD gaat op de autosalon van Beijing in april 2012 een concept laten zien van de toekomstige elektrische auto die in 2013 op de markt moet komen. BDNT zal daar een eigen stand hebben waarop men de groene visie en de nieuwe merkidentiteit en -naam zal uitdragen.  De joint venture zegt ‘goede vooruitgang’ te boeken voor de productie van de auto. Het systeem van kwaliteitsmanagement van Daimler is vanaf het begin geïntegreerd. De productie van de nieuwe generatie van compacte tot middelgrote elektrische auto’s in Shenzhen zal straks worden begeleid door medewerkers van Daimler en zal voor een groot deel worden gebaseerd op het gestandaardiseerde productiesysteem van Daimler.  De inkoop van onderdelen en componenten is ook bijna rond, aldus BDNT.

De joint venture BDNT is in 2010 gestart tussen Daimler en het Chinese BYD. Het bedrijf levert research & development voor de ontwikkeling van een elektrische auto in en voor China. De auto zal onder een nieuwe merknaam worden verkocht.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BYD en Daimler tonen concept ev op Auto China 2012 - Automobielmanagement.nl

BYD en Daimler tonen concept ev op Auto China 2012

De joint venture Shenzhen BYD Daimler New Technology Co. Ltd. (BDNT) zal op Auto China 2012 in Beijing een conceptmodel laten zien van een elektrische auto.

De joint venture (50:50) tussen Daimler en BYD gaat op de autosalon van Beijing in april 2012 een concept laten zien van de toekomstige elektrische auto die in 2013 op de markt moet komen. BDNT zal daar een eigen stand hebben waarop men de groene visie en de nieuwe merkidentiteit en -naam zal uitdragen.  De joint venture zegt ‘goede vooruitgang’ te boeken voor de productie van de auto. Het systeem van kwaliteitsmanagement van Daimler is vanaf het begin geïntegreerd. De productie van de nieuwe generatie van compacte tot middelgrote elektrische auto’s in Shenzhen zal straks worden begeleid door medewerkers van Daimler en zal voor een groot deel worden gebaseerd op het gestandaardiseerde productiesysteem van Daimler.  De inkoop van onderdelen en componenten is ook bijna rond, aldus BDNT.

De joint venture BDNT is in 2010 gestart tussen Daimler en het Chinese BYD. Het bedrijf levert research & development voor de ontwikkeling van een elektrische auto in en voor China. De auto zal onder een nieuwe merknaam worden verkocht.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding