Samenwerking BMW en Toyota voor groene technologie (filmpje)

BMW Group en Toyota Motor Corporation hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze gaan op de middellange en lange termijn samen milieuvriendelijke technologieën ontwikkelen.

De twee bedrijven gaan samen research doen naar de volgende generatie lithium-ion-batterijtechnologie. Maar ook op andere projecten is samenwerking mogelijk, zeggen de partijen. Zoals eerder bekend werd, zal Toyota Motor Europe vanaf 2014 ook dieselmotoren afnemen van BMW. Het gaat om 1.6 en 2.0 dieselmotoren die worden gemonteerd in Toyota-modellen voor de Europese markt. Norbert Reithofer, ceo van BMW, zegt over de samenwerking: "Toyota is de leidende partij op de wereld op het gebied van massaproductie van milieuvriendelijke technologie. BMW is de meest innovatieve en duurzame fabrikant van premiumauto’s. We gaan onze krachten bundelen om nieuwe technologieën te ontwikkelen en ons leiderschap op innovatief gebied uit te breiden. Dat wij Toyota kunnen beleveren met onze zuinige en dynamische diesels is een andere belangrijke stap in onze strategie. Wij willen motoren en powertrains leveren aan derden."

Akio Toyoda van Toyota noemt de samenwerking  ‘a great joy and a thrill’.  "BMW is een bedrijf met een eigen cultuur en met een lange geschiedenis van autofabricage in Europa. Bovendien maakt BMW auto’s die plezierig zijn om in te rijden. Samen zullen we nog betere auto’s bouwen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Samenwerking BMW en Toyota voor groene technologie (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Samenwerking BMW en Toyota voor groene technologie (filmpje)

BMW Group en Toyota Motor Corporation hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze gaan op de middellange en lange termijn samen milieuvriendelijke technologieën ontwikkelen.

De twee bedrijven gaan samen research doen naar de volgende generatie lithium-ion-batterijtechnologie. Maar ook op andere projecten is samenwerking mogelijk, zeggen de partijen. Zoals eerder bekend werd, zal Toyota Motor Europe vanaf 2014 ook dieselmotoren afnemen van BMW. Het gaat om 1.6 en 2.0 dieselmotoren die worden gemonteerd in Toyota-modellen voor de Europese markt. Norbert Reithofer, ceo van BMW, zegt over de samenwerking: "Toyota is de leidende partij op de wereld op het gebied van massaproductie van milieuvriendelijke technologie. BMW is de meest innovatieve en duurzame fabrikant van premiumauto’s. We gaan onze krachten bundelen om nieuwe technologieën te ontwikkelen en ons leiderschap op innovatief gebied uit te breiden. Dat wij Toyota kunnen beleveren met onze zuinige en dynamische diesels is een andere belangrijke stap in onze strategie. Wij willen motoren en powertrains leveren aan derden."

Akio Toyoda van Toyota noemt de samenwerking  ‘a great joy and a thrill’.  "BMW is een bedrijf met een eigen cultuur en met een lange geschiedenis van autofabricage in Europa. Bovendien maakt BMW auto’s die plezierig zijn om in te rijden. Samen zullen we nog betere auto’s bouwen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding