Carport met zonnecellen laadt elektrische auto’s op

Het is nu mogelijk om een carport aan te schaffen die voorzien is van zonnepanelen.

Op de Miljonair Fair 2011, die van 9 t/m 12 december in de Amsterdam RAI gehouden wordt, presenteren Kolenik Eco Chic Design, AP Eikenhoutconstructies, Fisker Nederland en The New Motion een unieke zelfvoorzienende carport met een dak en achterwand van zonnecellen die de accu’s van een elektrisch aangedreven auto opladen.

De uit duurzaam eikenhout gemaakte carport, heeft zonnepanelen van de laatste generatie die ook bij enige bewolking nog stroom leveren aan de gemonteerde loloo laadunit. Het rendement is hoog, want zelfs in ons klimaat produceert de afgebeelde carport met 35 vierkante meter aan zonnepanelen ruim 4.000 kilowatt per jaar. Dat is meer dan wat een gemiddelde elektrisch aangedreven auto voor 20.000 km per jaar nodig heeft. De schone gratis energie kan dus ook voor  andere stroomverbruikers worden benut. De kosten van de carport zijn €37,500 inclusief btw, installatie, zonnecellen, loloo (laadpunt).

De carport, die ook in andere afmetingen kan worden geleverd, is te zien bij het Robert Kolenik EcoChic woonconcept in de Hollandhal van de AmsterdamRAI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carport met zonnecellen laadt elektrische auto’s op - Automobielmanagement.nl

Carport met zonnecellen laadt elektrische auto’s op

Het is nu mogelijk om een carport aan te schaffen die voorzien is van zonnepanelen.

Op de Miljonair Fair 2011, die van 9 t/m 12 december in de Amsterdam RAI gehouden wordt, presenteren Kolenik Eco Chic Design, AP Eikenhoutconstructies, Fisker Nederland en The New Motion een unieke zelfvoorzienende carport met een dak en achterwand van zonnecellen die de accu’s van een elektrisch aangedreven auto opladen.

De uit duurzaam eikenhout gemaakte carport, heeft zonnepanelen van de laatste generatie die ook bij enige bewolking nog stroom leveren aan de gemonteerde loloo laadunit. Het rendement is hoog, want zelfs in ons klimaat produceert de afgebeelde carport met 35 vierkante meter aan zonnepanelen ruim 4.000 kilowatt per jaar. Dat is meer dan wat een gemiddelde elektrisch aangedreven auto voor 20.000 km per jaar nodig heeft. De schone gratis energie kan dus ook voor  andere stroomverbruikers worden benut. De kosten van de carport zijn €37,500 inclusief btw, installatie, zonnecellen, loloo (laadpunt).

De carport, die ook in andere afmetingen kan worden geleverd, is te zien bij het Robert Kolenik EcoChic woonconcept in de Hollandhal van de AmsterdamRAI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding