‘BMW en GM samen in brandstofcellen’

De autofabrikanten BMW en General Motors (GM) praten over samenwerking op het gebied van brandstofceltechnologie.

De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium, zo berichtte afgelopen zaterdag het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche op gezag van bronnen binnen de autobranche.

Volgens het blad zou BMW toegang krijgen tot technologie die GM al in huis heeft. In ruil daarvoor zou de Duitse fabrikant van luxe auto’s voortaan delen in de onderzoekskosten. Het bedrijf kondigde eerder deze maand al een samenwerking aan met Toyota op het gebied van milieuvriendelijke technologie.

Een woordvoerder van BMW bevestigde zaterdag dat het bedrijf met GM praat over verscheidene toekomstige technologieën, maar wilde daar verder niets concreets over kwijt. Een zegsman van GM, eigenaar van onder meer het Duitse automerk Opel, gaf geen commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘BMW en GM samen in brandstofcellen’ - Automobielmanagement.nl

‘BMW en GM samen in brandstofcellen’

De autofabrikanten BMW en General Motors (GM) praten over samenwerking op het gebied van brandstofceltechnologie.

De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium, zo berichtte afgelopen zaterdag het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche op gezag van bronnen binnen de autobranche.

Volgens het blad zou BMW toegang krijgen tot technologie die GM al in huis heeft. In ruil daarvoor zou de Duitse fabrikant van luxe auto’s voortaan delen in de onderzoekskosten. Het bedrijf kondigde eerder deze maand al een samenwerking aan met Toyota op het gebied van milieuvriendelijke technologie.

Een woordvoerder van BMW bevestigde zaterdag dat het bedrijf met GM praat over verscheidene toekomstige technologieën, maar wilde daar verder niets concreets over kwijt. Een zegsman van GM, eigenaar van onder meer het Duitse automerk Opel, gaf geen commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding