BMW en Brilliance komen met nieuw ev-merk

BMW gaat samen met zijn Chinese partner Brilliance een nieuw merk oprichten voor elektrische auto’s voor China. Dit gebeurt volgens Ian Robertson, bestuurslid voor sales en marketing van de BMW Group, om te voldoen aan de Chinese regelgeving met betrekking tot joint-ventures.

BMW is van plan zijn elektrische stadsauto i3 in 2013 en de plug-in hybride sportwagen i8 in 2014 op de markt te brengen. De Duitsers gingen vorige week een samenwerking aan met Toyota voor de ontwikkeling van lithium-ion accu’s.De Beierse fabrikant richtte eerder dit jaar het i-merk op voor de i3 en i8, maar China stelt als eis dat buitenlandse fabrikanten een (minderheids) joint-venture aangaan met een lokale fabrikant. "De Chinese automarkt is de grootste in de wereld," aldus Robertson tegen ANE, "maar ze hebben nog geen internationaal merk dat oorspronkelijk Chinees is." BMW en Brilliance werken al langer samen. Brilliance bouwt onder meer de hybride 5-Serie. BMW wil deelgenoot zijn van de exportgroei vanuit China naar andere markten wereldwijd. Robertson sprak met Automotive News Europe op de Tokyo Autoshow en zei dat de ev’s voor China zullen gebruikmaken van aandrijflijnen die door BMW worden ontwikkeld.

BMW ging vorige week ook al een samenwerking aan met Toyota voor de ontwikkeling van lithium-ion accu’s. Toyota neemt op zijn beurt dieselmotoren af van BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW en Brilliance komen met nieuw ev-merk - Automobielmanagement.nl

BMW en Brilliance komen met nieuw ev-merk

BMW gaat samen met zijn Chinese partner Brilliance een nieuw merk oprichten voor elektrische auto’s voor China. Dit gebeurt volgens Ian Robertson, bestuurslid voor sales en marketing van de BMW Group, om te voldoen aan de Chinese regelgeving met betrekking tot joint-ventures.

BMW is van plan zijn elektrische stadsauto i3 in 2013 en de plug-in hybride sportwagen i8 in 2014 op de markt te brengen. De Duitsers gingen vorige week een samenwerking aan met Toyota voor de ontwikkeling van lithium-ion accu’s.De Beierse fabrikant richtte eerder dit jaar het i-merk op voor de i3 en i8, maar China stelt als eis dat buitenlandse fabrikanten een (minderheids) joint-venture aangaan met een lokale fabrikant. "De Chinese automarkt is de grootste in de wereld," aldus Robertson tegen ANE, "maar ze hebben nog geen internationaal merk dat oorspronkelijk Chinees is." BMW en Brilliance werken al langer samen. Brilliance bouwt onder meer de hybride 5-Serie. BMW wil deelgenoot zijn van de exportgroei vanuit China naar andere markten wereldwijd. Robertson sprak met Automotive News Europe op de Tokyo Autoshow en zei dat de ev’s voor China zullen gebruikmaken van aandrijflijnen die door BMW worden ontwikkeld.

BMW ging vorige week ook al een samenwerking aan met Toyota voor de ontwikkeling van lithium-ion accu’s. Toyota neemt op zijn beurt dieselmotoren af van BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding