Eerste R115 certificering voor Prins Direct LiquiMax

Prins, de Eindhovense ontwikkelaar van alternatieve brandstofsystemen, heeft ‘s-werelds eerste R115-certificering ontvangen voor zijn LPG-systeem Direct LiquiMax.

Het systeem combineert lagere brandstofkosten en uitstoot (CO2, fijnstof) met de jongste ontwikkelingen bij TSI-achtige benzinemotoren. Autoorijders kunnen daardoor volgens Prins profiteren van directe inspuiting "zonder in te boeten op drivability en prestatie". Ook direct starten op autogas is ermee mogelijk. Behalve aan de huidige Euro-5 emissienorm voldoet LiquiMax ook al aan Euro-6 (vanaf 2014).

Het systeem is erkend door de RDW. R115 is een Europese richtlijn met betrekking tot uitlaatgasemissies, documentatie en de algehele kwaliteit van het systeem. Prins Autogassystemen heeft die certificering nu behaald voor Hyundai en Kia. Andere auto’s die op dit moment getest worden zijn die van General Motors, Volvo, Ford, Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eerste R115 certificering voor Prins Direct LiquiMax - Automobielmanagement.nl

Eerste R115 certificering voor Prins Direct LiquiMax

Prins, de Eindhovense ontwikkelaar van alternatieve brandstofsystemen, heeft ‘s-werelds eerste R115-certificering ontvangen voor zijn LPG-systeem Direct LiquiMax.

Het systeem combineert lagere brandstofkosten en uitstoot (CO2, fijnstof) met de jongste ontwikkelingen bij TSI-achtige benzinemotoren. Autoorijders kunnen daardoor volgens Prins profiteren van directe inspuiting "zonder in te boeten op drivability en prestatie". Ook direct starten op autogas is ermee mogelijk. Behalve aan de huidige Euro-5 emissienorm voldoet LiquiMax ook al aan Euro-6 (vanaf 2014).

Het systeem is erkend door de RDW. R115 is een Europese richtlijn met betrekking tot uitlaatgasemissies, documentatie en de algehele kwaliteit van het systeem. Prins Autogassystemen heeft die certificering nu behaald voor Hyundai en Kia. Andere auto’s die op dit moment getest worden zijn die van General Motors, Volvo, Ford, Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding