VW: productie moet milieuvriendelijker

De productie van personenwagens bij Volkswagen moet tussen nu en 2018 een kwart minder belastend worden voor het milieu.

In de fabrieken moet het energieverbruik, de afvalproductie, emissie en het waterverbruik de komende jaren omlaag. Het gaat om een gemiddelde per geproduceerd voertuig, dat berekend wordt vanaf ijkjaar 2010. Behalve het milieu profiteert ook het concern zelf van de voorgenomen maatregelen, aangezien de productiekosten er een stuk lager door worden. De voorgenomen aanpak draagt de naam ‘Think Blue. Factory.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW: productie moet milieuvriendelijker - Automobielmanagement.nl

VW: productie moet milieuvriendelijker

De productie van personenwagens bij Volkswagen moet tussen nu en 2018 een kwart minder belastend worden voor het milieu.

In de fabrieken moet het energieverbruik, de afvalproductie, emissie en het waterverbruik de komende jaren omlaag. Het gaat om een gemiddelde per geproduceerd voertuig, dat berekend wordt vanaf ijkjaar 2010. Behalve het milieu profiteert ook het concern zelf van de voorgenomen maatregelen, aangezien de productiekosten er een stuk lager door worden. De voorgenomen aanpak draagt de naam ‘Think Blue. Factory.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding