Elektrische Fiat 500 en Ford Ka bij Ecars Europe

Het bedrijf Ecars Europe in Rosmalen breidt zijn portfolio van elektrische personenauto’s uit met een Fiat 500 en een Ford Ka. Ze worden gebouwd bij E Car Sweden.

De auto’s worden geproduceerd bij JoTech Design AB nabij Gothenburg in Zweden, dat onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de elektrische Volvo C30. Het heeft een eigen productiebedrijf voor elektrische auto’s in gebruik genomen onder de naam E Car Sweden AB. Het bedrijf betrekt zogenoemde gliders van Fiat en Ford en bouwt die af tot elektrische auto.  

De eerste, direct leverbare, auto’s die Ecars Europe introduceert in de Benelux zijn de 500 ev en de Ka ev op basis van de Fiat 500 en de Ford Ka. De auto kunnen 120 kilometer ‘hard en ver’, waarmee wordt bedoeld dat de maximumsnelheid 120 km/u is en de actieradius maximaal 120 km. De auto’s wegen ongeveer 1100 kilogram en beginnen bij 38 mille, inclusief lithium-ion accupakket. Het portfolio zal snel worden uitgebreid met twee gesloten bestelauto’s op basis van de Fiat Fiorino en de Fiat Ducato. Later dit jaar volgen nog andere modellen, meldt Rob van Bergen van Ecars Europe.

De Nederlander Ben van de Geer is bij E Car Sweden als chief technical officer verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de auto’s: "Wij hebben onze auto’s in Nederland bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer aangeboden voor de Europese typekeuring omdat we weten dat de RDW de strengste eisen hanteert van alle keuringsinstanties in Europa. Deze elektrische uitvoeringen hebben vijf EuroNCAP-sterren." Van Bergen vervolgt: "Wij volgen de ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe elektrische autoproducenten in Europa op de voet. Van Jotech Design cq E Car Sweden wisten we al geruime tijd dat ze de toets der vergelijking met iedere grote autofabrikant met gemak kunnen doorstaan. Zij werken niet voor niets in opdracht van Volvo en Volkswagen. We prijzen ons dan ook gelukkig dat we erin geslaagd zijn een exclusief import- en distributieovereenkomst voor de Benelux met hen af te sluiten."

Volgens Ecars staat de Benelux aan ‘de vooravond van een grootschalige uitrol van elektrische mobiliteit’. Ecars heeft al een reeks van elektrische tweewielers en bedrijfswagens waar nu twee personenauto’s en twee bestelauto’s aan worden toegevoegd. Ecars zegt te kunnen voldoen aan een veelvoud aan mobiliteitswensen, inclusief de levering en plaatsing van de benodigde technische infrastructuur, financiële diensten als leasing en verzekering en het onderhoud en de reparatie van elektrische voertuigen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

de site spreekt over een actieradius van 250 km?

Geplaatst door: Hans Maassen op
Elektrische Fiat 500 en Ford Ka bij Ecars Europe - Automobielmanagement.nl

Elektrische Fiat 500 en Ford Ka bij Ecars Europe

Het bedrijf Ecars Europe in Rosmalen breidt zijn portfolio van elektrische personenauto’s uit met een Fiat 500 en een Ford Ka. Ze worden gebouwd bij E Car Sweden.

De auto’s worden geproduceerd bij JoTech Design AB nabij Gothenburg in Zweden, dat onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de elektrische Volvo C30. Het heeft een eigen productiebedrijf voor elektrische auto’s in gebruik genomen onder de naam E Car Sweden AB. Het bedrijf betrekt zogenoemde gliders van Fiat en Ford en bouwt die af tot elektrische auto.  

De eerste, direct leverbare, auto’s die Ecars Europe introduceert in de Benelux zijn de 500 ev en de Ka ev op basis van de Fiat 500 en de Ford Ka. De auto kunnen 120 kilometer ‘hard en ver’, waarmee wordt bedoeld dat de maximumsnelheid 120 km/u is en de actieradius maximaal 120 km. De auto’s wegen ongeveer 1100 kilogram en beginnen bij 38 mille, inclusief lithium-ion accupakket. Het portfolio zal snel worden uitgebreid met twee gesloten bestelauto’s op basis van de Fiat Fiorino en de Fiat Ducato. Later dit jaar volgen nog andere modellen, meldt Rob van Bergen van Ecars Europe.

De Nederlander Ben van de Geer is bij E Car Sweden als chief technical officer verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de auto’s: "Wij hebben onze auto’s in Nederland bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer aangeboden voor de Europese typekeuring omdat we weten dat de RDW de strengste eisen hanteert van alle keuringsinstanties in Europa. Deze elektrische uitvoeringen hebben vijf EuroNCAP-sterren." Van Bergen vervolgt: "Wij volgen de ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe elektrische autoproducenten in Europa op de voet. Van Jotech Design cq E Car Sweden wisten we al geruime tijd dat ze de toets der vergelijking met iedere grote autofabrikant met gemak kunnen doorstaan. Zij werken niet voor niets in opdracht van Volvo en Volkswagen. We prijzen ons dan ook gelukkig dat we erin geslaagd zijn een exclusief import- en distributieovereenkomst voor de Benelux met hen af te sluiten."

Volgens Ecars staat de Benelux aan ‘de vooravond van een grootschalige uitrol van elektrische mobiliteit’. Ecars heeft al een reeks van elektrische tweewielers en bedrijfswagens waar nu twee personenauto’s en twee bestelauto’s aan worden toegevoegd. Ecars zegt te kunnen voldoen aan een veelvoud aan mobiliteitswensen, inclusief de levering en plaatsing van de benodigde technische infrastructuur, financiële diensten als leasing en verzekering en het onderhoud en de reparatie van elektrische voertuigen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

de site spreekt over een actieradius van 250 km?

Geplaatst door: Hans Maassen op