Met de website mikken Gerard Valkenet en Ron Teelen op zowel de particuliere als de zakelijke markt. De gegevens op http://www.brandstofverbruik.nl/ gaan terug tot 1986. Alle Nederlandse importeurs verstrekken vanaf nu alle gegevens over het brandstofverbruik van bestaande en komende modellen. De informatie is vervat in de Brandstofcalculator. Online bezoekers kunnen de auto die ze op het oog hebben toetsen aan de alternatieven op hun shortlist.

Behalve de verbruiksgegevens vermeldt de website ook de brandstofkosten per kilometer, het energielabel (indien voorhanden) en de totale brandstofkosten per jaar. Voor wagenparkbeheerders of leasemaatschappijen die hun variabele kosten willen reduceren, is de website volgens Teelen en Valkenet een prima instrument. Via een inlogfunctie kunnen consumenten en bedrijven hun administratie op het gebied van mobiliteit bijhouden en uploaden. Een account kan meerdere voertuigen bevatten (voor brandstofbonnen en onderhoud); desgewenst kan dit ook op de smartphone. Later dit jaar gaat de site eveneens de kosten per automodel per verzekeraar bevatten.  

Grootschalige gegevens over voertuigslijtage zijn commercieel interessant voor spelers op de markt voor reparatie en onderhoud. Zij, en de genoemde verzekeraars, kunnen zich door middel van banners profileren op brandstofverbruik.nl en zo leads naar hun websites genereren. Ten opzchte van andere websites over brandstofverbruik zou die van Teelen en Valkenet zich onderscheiden op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, vergelijkingsmogelijkheden en omvang van de database.

Meer hierover in de vandaag verschenen nieuwe editie van AM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding