‘CO2-neutraal rijden’ met VW Bedrijfswagens

Een schoon geweten voor veertig tot vijftig euro per tienduizend kilometer, dat stellen Volkswagen-importeur Pon en Essent in het vooruitzicht voor kopers van een Caddy, Transporter of Touran Van op aardgas.

Door ondertekening van een zogenaamd Groen Gas Certificaat, waarvoor de genoemde bedragen in rekening worden gebracht, is het mogelijk om CO2-neutraal te rijden. Ondernemers die aanspraak willen maken op het Groen Gas Certificaat moeten al bij de aanschaf van hun aardgasgestookte VW Bedrijfswagen weten hoeveel kilometer zij er klimaatneutraal mee willen gaan rijden. De hoeveelheid aardgas die daarvoor moet worden getankt, voegt Essent in de vorm van Groen Gas toe aan het aardgasnet. Zo mag de bezitter van de aardgasauto zich gedurende het afgesproken kilometrage voorhouden dat elke getankte kilogram aardgas in zijn of haar geval eigenlijk een kilo Groen Gas is.

Deelnemers aan dit mooie plan moeten wel even afrekenen: vijftig euro per tienduizend kilometer voor kopers van een Transporter op aardgas en veertig euro voor wie met een Caddy EcoFuel of Touran Van EcoFuel (beide ook aardgasauto’s) op stap gaat.

Op de website is een speciale calculator gemaakt, die bezoekers naar de  VW-bedrijfswagens met de laagst mogelijke CO2-uitstoot en/of de maximale kostenbesparing leidt. Filmpjes op deze site laten zien hoe BlueMotionTechnologies werken en welke effecten ze hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘CO2-neutraal rijden’ met VW Bedrijfswagens - Automobielmanagement.nl

‘CO2-neutraal rijden’ met VW Bedrijfswagens

Een schoon geweten voor veertig tot vijftig euro per tienduizend kilometer, dat stellen Volkswagen-importeur Pon en Essent in het vooruitzicht voor kopers van een Caddy, Transporter of Touran Van op aardgas.

Door ondertekening van een zogenaamd Groen Gas Certificaat, waarvoor de genoemde bedragen in rekening worden gebracht, is het mogelijk om CO2-neutraal te rijden. Ondernemers die aanspraak willen maken op het Groen Gas Certificaat moeten al bij de aanschaf van hun aardgasgestookte VW Bedrijfswagen weten hoeveel kilometer zij er klimaatneutraal mee willen gaan rijden. De hoeveelheid aardgas die daarvoor moet worden getankt, voegt Essent in de vorm van Groen Gas toe aan het aardgasnet. Zo mag de bezitter van de aardgasauto zich gedurende het afgesproken kilometrage voorhouden dat elke getankte kilogram aardgas in zijn of haar geval eigenlijk een kilo Groen Gas is.

Deelnemers aan dit mooie plan moeten wel even afrekenen: vijftig euro per tienduizend kilometer voor kopers van een Transporter op aardgas en veertig euro voor wie met een Caddy EcoFuel of Touran Van EcoFuel (beide ook aardgasauto’s) op stap gaat.

Op de website is een speciale calculator gemaakt, die bezoekers naar de  VW-bedrijfswagens met de laagst mogelijke CO2-uitstoot en/of de maximale kostenbesparing leidt. Filmpjes op deze site laten zien hoe BlueMotionTechnologies werken en welke effecten ze hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding