Athlon Car Lease hoofdpartner elektrische snelweg A15

Athlon Car Lease gaat elektrische deelauto’s leveren aan mensen die met ev’s op groene stroom over de A15 gaan rijden. Die stroom wordt langs de snelweg opgewekt. Dit gebeurt in het kader van het project ‘Drie Keer Groener, duurzame energiesnelweg A15′.

De A15 verandert op initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie in een energiesnelweg die hiermee een belangrijk symbool moet worden van duurzame, innovatieve mobiliteit.  De Postcode Loterij stelde hier 4,5 miljoen euro voor beschikbaar tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Het betreft een wereldprimeur. Niet eerder werd er op een dergelijke grote schaal een kennismaking georganiseerd met elektrisch rijden.

Een deel van het project richt zich op het aanbieden van elektrische deelauto’s voor ondernemers en bedrijven in de A-15 zone. Deze auto’s zijn voor zakelijk gebruik inzetbaar en onderling uitwisselbaar bij een aantal bedrijven in stedelijke gebieden langs de A-15.  Bovendien komt er een aantrekkelijk aanbod voor gezinnen om een elektrische auto die rijdt op groene stroom te gaan uitproberen. Voor het gedeelte van het elektrische rijden is leasemaatschappij Athlon Car Lease hoofdpartner in het project. Topman Hans Blink van Athlon Car Lease International: "Het is een unieke mogelijkheid om door middel van dit project bestaande ideeën en nieuwe technologieën te combineren en om te zetten in praktische toepassingen. Met dit project kunnen we een enorme stap maken om Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven daadwerkelijk als gidsland te laten functioneren in de manier waarop innovaties kunnen worden omgezet in werkelijke duurzame oplossingen."

Athlon Car Lease streeft ernaar over te stappen van alleen het aanbieden van autoleasing naar het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen. Om die reden heeft Athlon Car Lease al in 2008 het programma Charged opgestart, waarmee klanten elektrische voertuigen kunnen leasen. "We toveren de A15 om tot een elektrisch Walhalla", zegt Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu. "Veertigduizend mensen gaan hier kennismaken met elektrisch rijden." De A-15 loopt van Nijmegen naar Hoek van Holland, door de Betuwe, het Rivierenlandschap, het Groene Hart en langs de Drechtsteden en Rotterdam. (Athlon/Autoleasewereld)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Athlon Car Lease hoofdpartner elektrische snelweg A15 - Automobielmanagement.nl

Athlon Car Lease hoofdpartner elektrische snelweg A15

Athlon Car Lease gaat elektrische deelauto’s leveren aan mensen die met ev’s op groene stroom over de A15 gaan rijden. Die stroom wordt langs de snelweg opgewekt. Dit gebeurt in het kader van het project ‘Drie Keer Groener, duurzame energiesnelweg A15′.

De A15 verandert op initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie in een energiesnelweg die hiermee een belangrijk symbool moet worden van duurzame, innovatieve mobiliteit.  De Postcode Loterij stelde hier 4,5 miljoen euro voor beschikbaar tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Het betreft een wereldprimeur. Niet eerder werd er op een dergelijke grote schaal een kennismaking georganiseerd met elektrisch rijden.

Een deel van het project richt zich op het aanbieden van elektrische deelauto’s voor ondernemers en bedrijven in de A-15 zone. Deze auto’s zijn voor zakelijk gebruik inzetbaar en onderling uitwisselbaar bij een aantal bedrijven in stedelijke gebieden langs de A-15.  Bovendien komt er een aantrekkelijk aanbod voor gezinnen om een elektrische auto die rijdt op groene stroom te gaan uitproberen. Voor het gedeelte van het elektrische rijden is leasemaatschappij Athlon Car Lease hoofdpartner in het project. Topman Hans Blink van Athlon Car Lease International: "Het is een unieke mogelijkheid om door middel van dit project bestaande ideeën en nieuwe technologieën te combineren en om te zetten in praktische toepassingen. Met dit project kunnen we een enorme stap maken om Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven daadwerkelijk als gidsland te laten functioneren in de manier waarop innovaties kunnen worden omgezet in werkelijke duurzame oplossingen."

Athlon Car Lease streeft ernaar over te stappen van alleen het aanbieden van autoleasing naar het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen. Om die reden heeft Athlon Car Lease al in 2008 het programma Charged opgestart, waarmee klanten elektrische voertuigen kunnen leasen. "We toveren de A15 om tot een elektrisch Walhalla", zegt Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu. "Veertigduizend mensen gaan hier kennismaken met elektrisch rijden." De A-15 loopt van Nijmegen naar Hoek van Holland, door de Betuwe, het Rivierenlandschap, het Groene Hart en langs de Drechtsteden en Rotterdam. (Athlon/Autoleasewereld)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding