Bill Ford waarschuwt voor wereldwijde file

Bestuursvoorzitter Bill Ford van Ford Motor Company waarschuwt voor een wereldwijde file als het aantal auto’s op de wereld groeit van één miljard nu naar vier miljard in 2050.

Ford spreekt op Mobile Worls Congress in Barcelona vandaag om uit te leggen wat het beleid van zijn bedrijf is op het gebeid van ‘connected cars’ en intelligente transportsystemen, zo meldt Financial Times. "Er is een nieuwe zorg, namelijk dat we afstevenen op een wereldwijde verkeersopstopping als we gaan naar aantallen zoals vier miljard auto’s. Als we niks doen, zal het aantal mensen en auto’s in de stedelijke gebieden voor een wereldwijde file zorgen. Nu recordaantallen mensen auto’s kopen, met name in landen als China en India, staat het concept van mobiliteit zoals dat onder meer door zijn grootvader Henry is opgezet, op losse schroeven. Hij heeft nu een ‘Blueprint fort Mobility’ geformuleerd die is gebaseerd op meer samenwerking tussen autofabrikanten, regeringen en aanbieders van mobiele communicatie. Hij wil een transportnetwerk optuigen waarin voetgangers, fietsers, auto’s, vrachtauto’s en openbaar vervoer onderdeel uitmaken van één onderling verbonden systeem. "Het is tijd om naar auto’s te kijken zoals we ook naar smartphones en laptops kijken, als onderdeel van een groter geheel." Autofabrikanten vrezen dat als ze niet meewerken aan oplossingen om de fileproblematiek op te lossen zoals die nu al bestaat in megacities als Beijing, Mumbai en Sao Paulo, hun verkopen zullen dalen en hun producten overbodig worden. In 2010 werd in China de grootste file in de geschiedenis geregistreerd in de prvincie Hebei, toen wegwerkzaamheden en een groot aantal vrachtauto’s met steenkool het verkeer elf dagen lang tot standstand hebben gebracht. Op z’n top was de file honderd kilometer lang.  

Bill Ford komt graag naar buiten met ideeën over de milieuproblematiek. Het merk Ford is in Amerika altijd nog het best bekend door de gigantische F-Series pick-up trucks maar heeft in het afgelopen decennium ook een behoorlijk portfolio opgebouwd van zuinige en schone auto’s en motoren.          

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bill Ford waarschuwt voor wereldwijde file - Automobielmanagement.nl

Bill Ford waarschuwt voor wereldwijde file

Bestuursvoorzitter Bill Ford van Ford Motor Company waarschuwt voor een wereldwijde file als het aantal auto’s op de wereld groeit van één miljard nu naar vier miljard in 2050.

Ford spreekt op Mobile Worls Congress in Barcelona vandaag om uit te leggen wat het beleid van zijn bedrijf is op het gebeid van ‘connected cars’ en intelligente transportsystemen, zo meldt Financial Times. "Er is een nieuwe zorg, namelijk dat we afstevenen op een wereldwijde verkeersopstopping als we gaan naar aantallen zoals vier miljard auto’s. Als we niks doen, zal het aantal mensen en auto’s in de stedelijke gebieden voor een wereldwijde file zorgen. Nu recordaantallen mensen auto’s kopen, met name in landen als China en India, staat het concept van mobiliteit zoals dat onder meer door zijn grootvader Henry is opgezet, op losse schroeven. Hij heeft nu een ‘Blueprint fort Mobility’ geformuleerd die is gebaseerd op meer samenwerking tussen autofabrikanten, regeringen en aanbieders van mobiele communicatie. Hij wil een transportnetwerk optuigen waarin voetgangers, fietsers, auto’s, vrachtauto’s en openbaar vervoer onderdeel uitmaken van één onderling verbonden systeem. "Het is tijd om naar auto’s te kijken zoals we ook naar smartphones en laptops kijken, als onderdeel van een groter geheel." Autofabrikanten vrezen dat als ze niet meewerken aan oplossingen om de fileproblematiek op te lossen zoals die nu al bestaat in megacities als Beijing, Mumbai en Sao Paulo, hun verkopen zullen dalen en hun producten overbodig worden. In 2010 werd in China de grootste file in de geschiedenis geregistreerd in de prvincie Hebei, toen wegwerkzaamheden en een groot aantal vrachtauto’s met steenkool het verkeer elf dagen lang tot standstand hebben gebracht. Op z’n top was de file honderd kilometer lang.  

Bill Ford komt graag naar buiten met ideeën over de milieuproblematiek. Het merk Ford is in Amerika altijd nog het best bekend door de gigantische F-Series pick-up trucks maar heeft in het afgelopen decennium ook een behoorlijk portfolio opgebouwd van zuinige en schone auto’s en motoren.          

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding