Volkswagen AG gaat tot 2016 ruim 62 miljard euro investeren en twee derde deel daarvan zal worden geïnvesteerd in vergroening, zo meldde Winterkorn inde omgeving van de Salon van Geneve. Het geld wordt geïnvesteerd in milieuvriendelijke auto’s, in nieuwe vormen van aandrijving en in modernisering van de productie. Tot 2020 zou de uitstoot van CO2 als gevolg van de energieverbruik in de fabricage met veertig procent moeten dalen en het verbruik van water en energie moeten voor 2018 met een kwart naar beneden.  "Daarvoor wordt zeshonderd miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van duurzame energiebronnen als zonne-, water- en windenergie", aldus Winterkorn. Het jaar 2013 zal voor het merk Volkswagen het jaar van de elektromobiliteit worden.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding