Het HAN Hydromotive team innoveert de Arval Inspire I doorlopend. Doel is om zoveel mogelijk kilometers te rijden bij een zo gering mogelijk brandstofverbruik.

HAN Hydromotive team

Het HAN Hydromotive team bestaat uit studenten van de bacheloropleiding Autotechniek. In gespecialiseerde subteams werken zij samen om tot tastbare resultaten als de Arval Inspire I te komen. Het team innoveert de Arval Inspire I doorlopend. Doel is om zoveel mogelijk kilometers te rijden bij een zo gering mogelijk brandstofverbruik.

Het HAN Hydromotive team wil het oude record (1 op 627) verbreken tijdens de Shell Eco-marathon, in het Hemelvaartweekend van 17 tot en met 19 mei. Zij nemen het bij die gelegenheid op tegen andere studententeams in de UrbanConcept-klasse. De Arval Inspire I komt in 2014 op kenteken te staan. Bijzonder is dat dit met soortgelijke voertuigen nooit eerder is gerealiseerd, ook niet door de auto-industrie.

Hoofdsponsor Arval stimuleert duurzame mobiliteit

Algemeen directeur van Leasemaatschappij Arval, Jeff Bolders: ‘Arval stimuleert duurzame mobiliteit en ziet groot belang in het innovatievermogen van technische studenten die de toekomstige automotive branche vormen. De sponsoring van het HAN Hydromotive team is daarom voor ons een logische stap. De ‘Arval Inspire I’ is een prachtig voorbeeld om door te ontwikkelen in de auto van de toekomst. En dat is goed mogelijk als het voertuig in 2014 op kenteken komt. Daar zijn wij als ‘groene’ leasemaatschappij enorm blij mee.’

Blijven innoveren

Marc de Leeuw, directeur van het instituut Automotive bij de HAN: ‘De studenten zijn enorm gemotiveerd om het voertuig te blijven innoveren. De naam Arval Inspire I sluit hier geheel bij aan. Duurzame mobiliteit staat hoog op de agenda van de politiek en de automotive sector. De HAN staat hier volledig achter. Wij vinden het belangrijk om onze studenten te enthousiasmeren voor duurzame brandstoffen zoals waterstof en de bijbehorende technieken om duurzame voertuigen te ontwikkelen. Dit kunnen ze in een project zoals dit goed vanuit de theorie in praktijk brengen. Zij zijn in feite de grondleggers van de toekomstige autotechniek.’