Het doel van de Duitse regering om in 2020 een miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben, wordt mogelijk niet gehaald. Dat is de conclusie van het rapport van der Nationalen Plattform Elektromobilität (NPE) dat aangeboden is aan verkeersminister Peter Ramsauer en wetenschapsminister Philipp Rösler. Om de doelstelling van een miljoen elektrische auto’s te bereiken in 2020, moeten de randvoorwaarden wel aangepast worden, aldus het rapport. Men verwijst naar d eomstandigheden in Japan en de VS, waar premies worden betaald van vijfduizend tot 9,5 duizend euro per auto. In vier Duitse regio’s, namelijk Baden-Württemberg, Berlin-Brandenburg, Niedersachsen en Bayern Sachsen, zullen in de komende jaren duizenden ev’s worden getest op hun alledaagse praktische bruikbaarheid. Uit de tests moet blijken wat het laadgedrag is van de berijders.