Dat is een record, zo meldt BNR. Dit zou blijken uit een rapport van Agentschap NL over de fiscale stimuleringsregelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen) die zijn bedoeld investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen te stimuleren. Het aantal aanvragen van aftrek voor milieuvriendelijk vervoer verdubbelde in 2011 ten opzichte van 2010. Tachtig procent van deze aanvragen ging om ev’s.

In 2012 komen er steeds meer elektrische auto’s bij: in december 2011 reden er zeventienhonderd elektrische auto’s rond en in juli 2012 waren het er al vierduizend. In totaal werd er aftrek gevraagd voor 1,2 miljard euro aan investeringen in milieuvriendelijke apparaten, gebouwen en vervoersmiddelen. Bijna alle aanvragen (97 procent) kwamen uit het mkb en ongeveer de helft van de aanvragen was afkomstig uit de land- en tuinbouwsector. (bron: BNR) 

Op 20 juni organiseerde Automobiel Management het congres Driving Business Goes Electric over de elektrificatie en de mogelijke gevolgen voor de autobranche. U kunt de presentaties van de sprekers downloaden.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding