Jorritsma opent E-freeway naar Amsterdam

Annemarie Jorritsma geeft maandag 17 septemberhet startschot van de e-scooter forenzenrit van Almere naar Amsterdam.

Deze rit wordt georganiseerd door Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging, in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. De organisaties laten in samenwerking met de gemeente Almere zien wat de kansen zijn voor de bereikbare stad met de e-scooter, door als eerste over de E-freeway van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen.

De e-scooter is voor woon-werkverkeer voor de korte afstand (15-25 km) volgens de organisatoren een goed alternatief. Het is met de zogenaamde E-freeway namelijk mogelijk om in twintig minuten van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen. Met de e-scooter forenzenrit geven de directeuren van Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging het goede voorbeeld en vertrekken samen met een 30-tal forenzen op de e-scooter naar het werk.  

In 2012 start de gemeente Almere met de metropoolregio Amsterdam het project E-freeway Almere-Amsterdam. Doel van dit project is automobilisten te stimuleren om voor het woon-werkverkeer gebruik te maken van de e-scooter of e-bike. De komende jaren wordt op de woon-werkroute Almere-Amsterdam hard gewerkt aan de uitbreiding van de A1-A6-A9. Met dit project wordt beoogd forenzen een alternatief te bieden voor de verkeershinder die tijdens de verbouwing ontstaat. De verwachting is dat een deel van de forenzen de overstap blijvend zal maken van de auto naar de e-scooter of e-bike. Het project wordt mede gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reacties

“E-freeway” klinkt mooi: een snelweg voor fietsers. In werkelijkheid heeft de gemeente Almere bij de ontwikkeling van stadsdeel Poort het fietspad (spoorbaanpad) voorzien van allerlei vreemde bochten en gelijkvloerse kruisingen. Er moet nog veel veranderen voordat er van een goede fietssnelweg gesproken kan worden!

Geplaatst door: F.Orens op

Dus:vooral bedoeld om de filedruk te verminderen! Als men de fietsers echt zou willen fasciliteren, zou men de fietspaden verbeteren, niet de A6.

Geplaatst door: J.Peeters op

Hartstikke geinig dat Annemarie ons uitzwaait. En dan, hopelijk in het septemberzonnetje, naar Amsterdam. Echt leuk voor een keertje. Maar als ’t gaat vriezen zitten we weer met z’n allen in de auto.

Geplaatst door: Minnette Hoekstra op

Nu snap ik waarom er opeens een nieuw stuk spoorbaanpad verschenen is in Almere Poort. Na jaren van verwaarlozing opeens een kilometer kaarsrecht, strak asfalt.

Geplaatst door: Erwin op

Alleen zou ik de reis in het donker niet maken. Misschien kan mevrouw Jorritsma er een leuke bodyguard bij leveren.

Geplaatst door: Tamara Tamminga op
Jorritsma opent E-freeway naar Amsterdam - Automobielmanagement.nl

Jorritsma opent E-freeway naar Amsterdam

Annemarie Jorritsma geeft maandag 17 septemberhet startschot van de e-scooter forenzenrit van Almere naar Amsterdam.

Deze rit wordt georganiseerd door Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging, in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. De organisaties laten in samenwerking met de gemeente Almere zien wat de kansen zijn voor de bereikbare stad met de e-scooter, door als eerste over de E-freeway van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen.

De e-scooter is voor woon-werkverkeer voor de korte afstand (15-25 km) volgens de organisatoren een goed alternatief. Het is met de zogenaamde E-freeway namelijk mogelijk om in twintig minuten van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen. Met de e-scooter forenzenrit geven de directeuren van Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging het goede voorbeeld en vertrekken samen met een 30-tal forenzen op de e-scooter naar het werk.  

In 2012 start de gemeente Almere met de metropoolregio Amsterdam het project E-freeway Almere-Amsterdam. Doel van dit project is automobilisten te stimuleren om voor het woon-werkverkeer gebruik te maken van de e-scooter of e-bike. De komende jaren wordt op de woon-werkroute Almere-Amsterdam hard gewerkt aan de uitbreiding van de A1-A6-A9. Met dit project wordt beoogd forenzen een alternatief te bieden voor de verkeershinder die tijdens de verbouwing ontstaat. De verwachting is dat een deel van de forenzen de overstap blijvend zal maken van de auto naar de e-scooter of e-bike. Het project wordt mede gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reacties

“E-freeway” klinkt mooi: een snelweg voor fietsers. In werkelijkheid heeft de gemeente Almere bij de ontwikkeling van stadsdeel Poort het fietspad (spoorbaanpad) voorzien van allerlei vreemde bochten en gelijkvloerse kruisingen. Er moet nog veel veranderen voordat er van een goede fietssnelweg gesproken kan worden!

Geplaatst door: F.Orens op

Dus:vooral bedoeld om de filedruk te verminderen! Als men de fietsers echt zou willen fasciliteren, zou men de fietspaden verbeteren, niet de A6.

Geplaatst door: J.Peeters op

Hartstikke geinig dat Annemarie ons uitzwaait. En dan, hopelijk in het septemberzonnetje, naar Amsterdam. Echt leuk voor een keertje. Maar als ’t gaat vriezen zitten we weer met z’n allen in de auto.

Geplaatst door: Minnette Hoekstra op

Nu snap ik waarom er opeens een nieuw stuk spoorbaanpad verschenen is in Almere Poort. Na jaren van verwaarlozing opeens een kilometer kaarsrecht, strak asfalt.

Geplaatst door: Erwin op

Alleen zou ik de reis in het donker niet maken. Misschien kan mevrouw Jorritsma er een leuke bodyguard bij leveren.

Geplaatst door: Tamara Tamminga op