Deze rit wordt georganiseerd door Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging, in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. De organisaties laten in samenwerking met de gemeente Almere zien wat de kansen zijn voor de bereikbare stad met de e-scooter, door als eerste over de E-freeway van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen.

De e-scooter is voor woon-werkverkeer voor de korte afstand (15-25 km) volgens de organisatoren een goed alternatief. Het is met de zogenaamde E-freeway namelijk mogelijk om in twintig minuten van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen. Met de e-scooter forenzenrit geven de directeuren van Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging het goede voorbeeld en vertrekken samen met een 30-tal forenzen op de e-scooter naar het werk.  

In 2012 start de gemeente Almere met de metropoolregio Amsterdam het project E-freeway Almere-Amsterdam. Doel van dit project is automobilisten te stimuleren om voor het woon-werkverkeer gebruik te maken van de e-scooter of e-bike. De komende jaren wordt op de woon-werkroute Almere-Amsterdam hard gewerkt aan de uitbreiding van de A1-A6-A9. Met dit project wordt beoogd forenzen een alternatief te bieden voor de verkeershinder die tijdens de verbouwing ontstaat. De verwachting is dat een deel van de forenzen de overstap blijvend zal maken van de auto naar de e-scooter of e-bike. Het project wordt mede gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding