Het programma ondersteunt initiatieven van marktpartijen om de uitstoot van CO2 te verkleinen. Nu is een aanbestedingstender geopend over het thema ‘in-car systems’. Uiterlijk 22 oktober om 13.00 uur  moeten suggesties zijn ingediend.

In-car systems heten ook wel ‘smart mobility’-systemen, in-car telematics of  vervoerstelematica. Ze voorzien de bestuurder van (interactieve) actuele informatie over de CO2-uitstoot en stimuleren zo zuiniger en kostenbesparend rij- en reisgedrag. Denk bijvoorbeeld aan informatie over actueel brandstofverbruik, versnellingskeuzeadvies, rijgedrag van de bestuurder, de actuele en verwachte verkeerssituatie op de route van de bestuurder – al dan niet in combinatie met routeoptimalisatie of (kosten en aankomsttijden van) verschillende vervoersmodaliteiten. De informatie moet de chauffeur helpen betere beslissingen te nemen die leiden tot een beperking van de CO2-uitstoot in het verkeer.

De tender is gepubliceerd op www.aanbestedingskalender.nl, onder de zoekterm ‘IvDM’. Geïnteresseerden moeten zich per e-mail (hnr@ivdm.nl) uiterlijk 4 oktober aanmelden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding