Dit zogenaamde ‘Low Car Diet’ concept is afkomstig uit de Verenigde Staten waar de actie al een aantal keren heeft plaatsgevonden met goed gevolg. De actie wordt georganiseerd door NS, Greenwheels, Regus en Urgenda. Zij willen laten zien dat ketenmobiliteit de stap is naar een duurzame toekomst.

"De tijd is rijp voor een overstap naar nieuwe vormen van mobiliteit. Auto’s delen in combinatie met hoogwaardig frequent collectief vervoer, dat is de toekomst. Delen is goedkoper, zorgt voor minder verbruik van fossiele brandstoffen, minder CO2 uitstoot en geeft ruimte op de weg, in de stad en op bedrijventerreinen. Daarnaast staat je auto gemiddeld 23 uur per dag stil, terwijl je er wel geld aan kwijt bent. We willen met deze actie op 10 oktober laten zien dat het gebruik van verschillende vormen van openbaar vervoer en deelauto’s past in nieuwe vervoersconcepten en de versnelling naar een duurzamere samenleving. Voor Urgenda is dit de start van een veel grotere campagne op dit onderwerp", vertelt Marjan Minnesma, directeur van Stichting Urgenda.

De volgende tien topbestuurders gaan de uitdaging aan:

Eduard Schaepman (CEO van Regus), Hans van der Valk (VP Pon Passenger Cars), Stef Kranendijk (CEO van Desso), Jeroen van Loon (Managing Director Duisenberg School of Finance), Pieter Jongstra (CEO van Ernst & Young), Thomas Heerkens (CEO van Landal GreenParks), Ewoud Goudswaard (CEO van ASN Bank), Diederik Schonebaum (CEO van Strukton), Maurice Koot (CFO ABN Amro Lease) en Huib Morelisse (CEO van Nuon).

Naast de 10 topbestuurders nemen de volgende bekende autoliefhebbers deel:

– Michiel Mol, ondernemer & mede-eigenaar van Force India F1

– Jaco Bijlsma, hoofdredacteur Autovisie

Tijdens de ‘tiendaagse’ doen de deelnemers via twitter, Facebook en blogs persoonlijk verslag van hun belevenissen. Tijdens hun reis met het OV kunnen de deelnemers op NS-stations ook gebruikmaken van de vergader-voorzieningen en flexibele werkplekken van Regus NS station2station die het nieuwe werken en reizen ondersteunen.

Bron: Autoleasewereld

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding