Dit zijn de meest prestigieuze op duurzaamheid gerichte aandelenindexen. Ze bestaan uit bedrijven die de beste beoordelingen krijgen op het vlak van economische, ecologische en sociale prestaties.

De positie die Fiat Industrial in de Dow Jones Sustainability Indexen (DJSI) bekleedt, is volgens dit bedrijf "een bewijs van de significante resultaten die in een aantal domeinen behaald werden." Als concreet voorbeeld noemt de groep het merk Iveco, dat met de Stralis LNG Natural Power als een van de eerste constructeurs een zwaar bedrijfsvoertuig op aardgas op de markt bracht. Erkenning was er ook van de Europese Investeringsbank, dat onlangs nog voor 350 miljoen euro financiering aan de groep verleende, voor projecten die de energie-efficiëntie van producten verbeteren en de CO2-uitstoot verminderen.

Fiat Industrial S.p.A. is een wereldleider in de sector kapitaalgoederen die via verschillende bedrijfsactiviteiten landbouw- en bouwuitrusting (CNH Global N.V.) ontwerpt, fabriceert en verkoopt, evenals vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen, bussen en speciale voertuigen (Iveco S.p.a.), en motoren en versnellingsbakken voor deze voertuigen en voor marine toepassingen (FPT Industrial S.p.A.).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding