Iedere beweging op de aangelegde speciale dansvloer leverde energie op. De beurs ecomobiel in waterstad Rotterdam geeft een goede doorsnede van wat er momenteel aan alternatieven op de markt zijn. Schultz opende de beurs voor de tweede maal op rij. "Het gaat bij duurzame mobiliteit niet alleen over zuinige of elektrische auto’s. We moeten waken niet één type technologie te ondersteunen. Duurzame mobiliteit is ook waterstof. Het is ook bijvoorbeeld ruimte maken voor extra vaarwegen zodat er minder vrachtverkeer nodig is."

De rol van de overheid is er volgens Schultz vooral een van stimuleren en aanjagen in de vorm van tijdelijke maatregelen en (tijdelijke) fiscale steun. Maar uiteindelijk is het aan de markt om te innoveren, aldus de minister.

Daarbij moet de overheid zelf het goede voorbeeld geven. Schultz van Haegen kondigde aan dat alle Rijkspanden in 2013 worden voorzien van oplaadpalen. "Rijkswaterstaat heeft al eerder aangekondigd een kwart van haar wagenpark te vervangen door elektrische voertuigen.

Alle vormen van duurzame mobiliteit zijn tot vandaag in Ahoy te bewonderen en in veel gevallen ook nog eens aan den lijve te ondervinden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding