Tevens riep deze coalitie van leasemaatschappijen en Natuur & Milieu de op ecomobiel aanwezige minister Schultz van Infrastructuur & Milieu op om in Europa hun pleidooi voor versnelde introductie van zuinige auto’s te ondersteunen.

De minister juicht het marktinitiatief toe. Via het Cleaner Car Contract willen leasemaatschappijen een versnelde introductie van zuinige auto’s afdwingen. De coalitie pleit bij autofabrikanten en de Europese instituties voor fors efficiëntere auto’s zodat personenauto’s in 2020 gemiddeld niet meer dan 95 gram CO2/km uitstoten.

Sinds de introductie van Cleaner Car Contracts in 2010 heeft al ongeveer 60% van de Nederlandse leasemarkt zich aangesloten bij de coalitie, zoals Athlon Car Lease Nederland, Alphabet Car Lease Nederland, Arval en Bussinesslease.

Sinds gisteren is ook de Nederlandse rental sector vertegenwoordigd, met Multirent en Hertz als eerste ondertekenaars. Ook leasemaatschappijen, autoverhuurders en autodeelbedrijven uit Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Denemarken en Hongarije hebben zich bij Cleaner Car Contracts aangesloten.

Bron: Autoleasewereld

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding