Met het bussenproject voor Schiermonnikoog komt BYD tegemoet aan het doel van de provincie Friesland om zo veel mogelijk onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. De provincie past meer en meer duurzame energiebronnen toe. Met de elektrische bussen wordt direct minder uitstoot gerealiseerd in het openbaar vervoer.

De ambities in Londen met betrekking tot duurzame energie laten zich vergelijken met die van Schiermonnikoog. Green Tomato Cars is de op een na grootste minicab service van Londen en heeft gezocht naar de meest milieuvriendelijke voertuigen voor zijn driehonderd auto’s tellende vloot. De vijftig elektrische BYD e6 taxi’s zullen beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2013.

De elektrische bussen van BYD die worden gebruikt in Schiermonnikoog zijn twaalf meter lang. Elke bus heeft een actieradius van 250 km bij gebruik in de stad op een enkele batterijlading. De Fe-batterijen (ijzer-fosfaat accu) in de bussen van BYD voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, beschikken over een enorme levensduur en bevatten geen zware metalen of giftige elektrolyten. Elektrische bussen van BYD verzorgen inmiddels reguliere passagiersdienst in diverse steden in China, Europa en Noord-Amerika. Daarmee is BYD de grootste elektrische bussen fabrikant ter wereld. In totaal hebben de elektrische bussen van BYD gezamenlijk al meer dan acht miljoen praktijkkilometers afgelegd (ijkpunt eind augustus 2012), zo zegt BYD zelf.

De vijftig auto’s voor Londen zijn van het type e6, een vijfzits cross-over met een interieur dat zich door zijn aanzienlijke hoofd- en beenruimte en ruime kofferbak prima leent als taxi, of zoals Green Tomato Cars de auto’s inzet: auto met chauffeur. BYD e6 taxi’s hebben hun sporen reeds verdiend in diverse landen en hebben inmiddels al 22,7 miljoen kilometer afgelegd (meetpunt eind juli 2012), aldus BYD.