Hoewel die oude auto’s relatief veel CO2 uitstoten, blijft de totale uitstoot van alle oldtimers toch beperkt tot 0,4 procent van de totale emissie door personenauto’s in België. Vlaams minister van leefmilieu, natuur en cultuur Joke Schauvliege is dan ook niet van plan maatregelen te treffen.

Schauvliege heeft de gegevens over het aantal oldtimers opgevraagd bij de Dienst Inschrijving van Voertuigen. Die DIV houdt het aantal klassieke auto’s tegenwoordig apart bij. Zowat 3,4 procent van het Belgische wagenpark is nu ouder dan 25 jaar. Volgens de krant De Zondag zouden die oudjes samen naar schatting 47.500 ton CO2 uitstoot opleveren, een kwart meer dan vijf jaar geleden maar nog altijd een fractie van de gezamenlijke uitstoot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding