Op twaalf locaties komen snelladers, de overige zes locaties worden uitgerust met een intelligent laadpunt. De komst van deze laadstations op Autogrill-locaties speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het grootste landelijke laadnetwerk van The New Motion. Het voorbije jaar investeerde Autogrill in de verdere uitbouw van het aanbod voor mensen die onderweg zijn met onder meer de openingen van de eerste Starbucks Stores langs de snelwegen in Nederland, de introductie van Albert Heijn to go en Domino’s Pizza en nieuwe Burger King restaurants. Nu gaat Autogrill met The New Motion en Nissan een stap verder door elektrische laadstations te introduceren op al z’n snelweglocaties.

De snelladers, die op twaalf locaties komen, zijn uitgerust met CHAdeMo-aansluitingen. CHAdeMO is Japans en betekent "Wat dacht je van een kopje thee?" Met deze knipoog geeft Nissan aan dat laden via dit systeem net zo lang duurt als een kopje thee drinken. De meeste volledig elektrische wagens zijn binnen de dertig minuten opgeladen met een snellader. De laadpunten bij de Autogrill-vestigingen maken deel uit van het love to load-netwerk. Dit is het landelijk netwerk van normale laders (lolo smart) en snelladers (lolo fast forward) dat is opgezet door The New Motion en waarbij verschillende partners, waaronder Nissan en Liander, zijn aangesloten. Het doel van love to load is ervoor te zorgen dat er een goede landelijke beschikbaarheid van intelligente laadpunten en snelladers komt. Op korte termijn wil The New Motion het netwerk tot zestig nieuwe snelladers uitbreiden.

The New Motion wil voor iedereen in Nederland grenzeloze mobiliteit, in haar schoonste vorm. The New Motion juicht mobiliteit op basis van hernieuwbare energie toe. Door het betaalbaar te maken en door te laten zien dat het cool, fun and fast is. Ook bouwt The New Motion aan het love to load-netwerk, een netwerk van intelligente snelladers en intelligente normale laders die toegankelijk zijn met een enkele pas.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding