car2go ging op 24 november 2011 officieel van start in Amsterdam met driehonderd e-Smarts. De hoofdstad was daarmee de eerste car2go-stad met een volledige elektrische vloot. In Amsterdam zijn nu tienduizend gebruikers en de 300 car2go’s worden er intensief gebruikt: meer dan 7,5 duizend maal per week, oftewel gemiddeld 25 keer per auto. Het verzorgingsgebied wordt steeds verder uitgebreid en ook het aantal laadpunten neemt toe. Zo hebben diverse Q-Park accommodaties in het centrum van Amsterdam nu speciale car2go-laadpunten.

Voor bedrijven en (overheids)instellingen zijn vooral het groene karakter, het parkeergemak en het terugbrengen van de omvang van het eigen wagenpark belangrijke pluspunten. car2go verzorgt regelmatig presentaties bij geïnteresseerde partijen en dat heeft al tot concrete resultaten geleid. Zo maakt het Amsterdamse stadsdeel Oost sinds kort intensief gebruik van car2go. Dat begon met de aanschaf van 39 ‘membercards’ voor medewerkers. Een week later werd dit al uitgebreid tot 49.

Het jubileum van car2go in Amsterdam gaat ook vergezeld van een feestelijke actie. Iedereen (ook nieuwe members) die nog deze maand gedurende minimaal 15 minuten gebruik maakt van car2go, maakt kans op een volledig verzorgde reis voor twee naar het zonnige en hippe San Diego – óók een car2go-stad.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding