Met de introductie van de lokaal emissievrije scooters biedt Smart als leverancier van mobiliteitsconcepten voor de stad een compleet programma van elektrisch aangedreven voertuigen voor korte, middellange en lange afstanden tot 140 kilometer. De Daimler-dochter ontwikkelt en produceert de elektrische scooter in nauwe samenwerking met partner Vectrix, marktleider in de elektrische tweewielerbranche. De in 1996 in Rhode Island (VS) opgerichte onderneming bouwt al jaren elektro-scooters in serie en beschikt over veel knowhow. "Smart en Vectrix zijn allebei pionier op het gebied van elektrische mobiliteit voor de stad", vindt directeur Annette Winkler van Smart. "De scooter wordt een echte Smart die wij tot eenzelfde stijlicoon voor stadsmobiliteit willen maken als de Smart fortwo."

Het prototype van de smart scooter die in 2010 op de Autosalon van Parijs werd gepresenteerd, zal nog worden doorontwikkeld. De nieuwe e-scooter zal ‘unieke features’ krijgen die tot nu toe nog niet in deze voertuigklasse werden aangeboden, aldus Smart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding