Er kwamen 82 deelnemende auto’s af op de eerste officiële rijdersdag voor eigenaren van de Nissan Leaf. De auto’s en bestuurders kwamen naar de Space Expo, onder meer voor een presentatie door Wubbo Ockels waarin zonne-energie centraal stond. Vervolgens vertrokken ze naar de landingsbaan op voormalig vliegveld Valkenburg en de Leaf-rijders eindigden de dag bij de eerste elektrische drive-in quiz in een vliegtuighangar. Nissan kondigde aan in de komende maanden 38 extra snelladers te zullen plaatsen, waar de Leaf-pioniers tot en met eind mei gratis gebruik van kunnen maken.

Communicatiedirecteur Bart van Thienen van Nissan Nederland vond het een geslaagd evenement: "Met deze dag wilden we de pioniers bedanken, de eerste mensen die kozen voor elektrisch aangedreven rijden. Daarbij is het mooi dat we 38 extra snelladers mochten aankondigen. We laten daarmee zien dat we een nieuwe, grote stap zetten in de uitrol van elektrisch rijden. Wat Nissan betreft zijn we nog maar net begonnen." Leaf-rijders met een laadpas van The New Motion kunnen tot en met eind mei gratis van de Nissan-snelladers gebruikmaken.

Voor een goede informatievoorziening rondom de Leaf heeft Nissan de website www.leafhebbers.nl vernieuwd. Daar staat ook een overzicht van alle snelladers in Nederland.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding