Volvo krijgt order voor 475 hybride bussen

Nova Bus, de Noord-Amerikaanse divisie van Volvo Buses, heeft een order gekregen voor de levering van 475 hybride bussen aan de Canadese provincie Quebec. Het is de grootste order voor hybride voertuigen die de Volvo Group ooit heeft gekregen.

De Amerikaanse divisie, stadsbussenproducent Nova Bus, moet de 475 exemplaren van de LFS HEV(Hybride Electric Vehicle) afleveren in begin 2014. De order bevat ook een optie voor nog eens twaalfhonderd voertuigen. Stefan Tilk, regiodirecteur voor ‘The  America’s’ van Volvo Buses zegt: "Een belangrijk aspect van de visie van Nova Bus is om marktleider te zijn op het gebied van duurzame efficiëntie en elektrische mobiliteit." De Nova LFS HEV bussen hebben een circa dertig procent lager brandstofverbruik dan normale bussen. Nova is bezig met de ontwikkeling van andere oplossingen, zoals plug-in hybride en elektrische bussen. Met een totaal van ruim zestienhonderd geleverde hybride bussen is Volvo de wereldleider in deze markt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo krijgt order voor 475 hybride bussen - Automobielmanagement.nl

Volvo krijgt order voor 475 hybride bussen

Nova Bus, de Noord-Amerikaanse divisie van Volvo Buses, heeft een order gekregen voor de levering van 475 hybride bussen aan de Canadese provincie Quebec. Het is de grootste order voor hybride voertuigen die de Volvo Group ooit heeft gekregen.

De Amerikaanse divisie, stadsbussenproducent Nova Bus, moet de 475 exemplaren van de LFS HEV(Hybride Electric Vehicle) afleveren in begin 2014. De order bevat ook een optie voor nog eens twaalfhonderd voertuigen. Stefan Tilk, regiodirecteur voor ‘The  America’s’ van Volvo Buses zegt: "Een belangrijk aspect van de visie van Nova Bus is om marktleider te zijn op het gebied van duurzame efficiëntie en elektrische mobiliteit." De Nova LFS HEV bussen hebben een circa dertig procent lager brandstofverbruik dan normale bussen. Nova is bezig met de ontwikkeling van andere oplossingen, zoals plug-in hybride en elektrische bussen. Met een totaal van ruim zestienhonderd geleverde hybride bussen is Volvo de wereldleider in deze markt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding