Eneco zal als onderdeel van de samenwerking met Alphabet huidige en toekomstige ev-rijders van Alphabet met behulp van Eneco Elektrisch Laden volledig ondersteunen in hun elektrisch vervoer. Een andere partij waarmee wordt samengewerkt is EV-Box uit Almere. Die levert een breed assortiment van paal-, wand-, en zuilmodellen. De belangrijkste voordelen voor de zakelijke klant zijn één loket voor installatie en onderhoud van oplaadpalen en een toegankelijke abonnementsstructuur voor gebruik van alle oplaadpalen in Nederland. Met twee bijzonderheden, gegarandeerd ‘HollandseWind-stroom’ en een actueel online inzicht in het laadverbruik en de  -kosten, zowel zakelijk als privé, via een app.

Eneco plaatste in 2008 de eerste publieke oplaadpaal en daarna pionierde het energiebedrijf met bijvoorbeeld een betaalsysteem op basis van de ov-chipkaart en de NRGSPOT-Light, een oplaadpaal die in een lantaarnpaal geïntegreerd is. Maar de markt voor elektrisch vervoer groeit snel en heeft inmiddels voldoende massa om -naast innovaties- met een op de markt toegespitste aanpak voor elektrisch vervoer te introduceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding