Eigenaren van een Nissan Leaf hebben samen inmiddels een afstand afgelegd van 260 miljoen kilometer, ruim de afstand van de aarde naar de zon. De Leaf met de hoogste kilometerstand rijdt momenteel in Japan, de eigenaar heeft in twee jaar tijd 175 duizend kilometer op de teller gezet. Iedere dag rijden er in zeventien Europese landen zevenduizend Leafs, waarvan 560 in Nederland. Eén exemplaar in Spanje reed in twaalf maanden tijd al 43 duizend kilometer, duidelijk meer dan de gemiddelde afstand die jaarlijks wordt afgelegd. Nissan claimt een klanttevredenheid van 95 procent op de Leaf, het hoogste van alle Nissan-modellen.

De afgelopen tijd is het aantal snelladers in Europa toegenomen van 158 naar 601 stuks. Hiermee kan de accu van de Leaf in een half uur worden opgeladen naar 80 procent. Aan het eind van dit jaar moet het aantal snelladers  zijn verdubbeld. Ze worden geplaatst op strategische locaties, bijvoorbeeld op parkeerterreinen bij winkelcentra en bij tankstations langs snelwegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding