Tesla heeft ’t aan stok met New York Times

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft het aan de stok met de al even Amerikaanse krant The New York Times.

Die krant stuurde een autoredacteur op een koude winterdag op pad met een Space X van Tesla. Het testritje van Washington met bestemming Connecticut duurde echter niet lang omdat de auto veel eerder zonder ‘stroom’ kwam te staan dan was aangegeven. ‘’Eerst moest ik de verwarming al uitdraaien omdat we steeds langzamer gingen en uiteindelijk kwam de auto helemaal tot stilstand en moest ik me naar een oplaadpunt laten slepen,” schrijft hij.

Maar topman Elon Musk van Tesla, die vroeger nog bij betaalinstituut Paypal werkte, is des duivels en spreekt van puur bedrog. Hij stelt dat de redacteur de batterij voor de rit niet volledig oplaadde, zoals in het handboek wel wordt aangeraden, en bovendien een flinke omweg maakte en dus veel meer kilometers reed dan de bedoeling was. Tesla blijft er bij dat het betrokken model op een volle batterij minstens 425 kilometer haalt en dat dat soms zelfs tot meer dan 480 km kan oplopen. ‘’Wij gaan een groep andere journalisten uitnodigen om dezelfde rit te maken en dan zullen we wel eens zien wie er gelijk heeft,” twitterde Musk.

Tesla heeft ’t aan stok met New York Times - Automobielmanagement.nl

Tesla heeft ’t aan stok met New York Times

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft het aan de stok met de al even Amerikaanse krant The New York Times.

Die krant stuurde een autoredacteur op een koude winterdag op pad met een Space X van Tesla. Het testritje van Washington met bestemming Connecticut duurde echter niet lang omdat de auto veel eerder zonder ‘stroom’ kwam te staan dan was aangegeven. ‘’Eerst moest ik de verwarming al uitdraaien omdat we steeds langzamer gingen en uiteindelijk kwam de auto helemaal tot stilstand en moest ik me naar een oplaadpunt laten slepen,” schrijft hij.

Maar topman Elon Musk van Tesla, die vroeger nog bij betaalinstituut Paypal werkte, is des duivels en spreekt van puur bedrog. Hij stelt dat de redacteur de batterij voor de rit niet volledig oplaadde, zoals in het handboek wel wordt aangeraden, en bovendien een flinke omweg maakte en dus veel meer kilometers reed dan de bedoeling was. Tesla blijft er bij dat het betrokken model op een volle batterij minstens 425 kilometer haalt en dat dat soms zelfs tot meer dan 480 km kan oplopen. ‘’Wij gaan een groep andere journalisten uitnodigen om dezelfde rit te maken en dan zullen we wel eens zien wie er gelijk heeft,” twitterde Musk.