Bij steeds meer bedrijven wordt duurzaamheid een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. Maar als medewerkers van bedrijven bij de implementatie tegen vragen aanlopen kunnen ze nergens centraal terecht, zo blijkt uit reacties van een aantal grote bedrijven in de branche.

Dat moet dus nu veranderen. Ondernemers kunnen vanaf nu bellen met 0900 – 0303 om antwoord te krijgen op al hun vragen over Erkend Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). IvDM is de aangewezen partij vanwege de grote hoeveelheid praktijkkennis over duurzaamheid in de mobiliteitssector.

"Duurzaamheidsdenken is geen hype maar een ontwikkeling die noodzakelijk is, wil je als bedrijf overleven. Voor goede sociale verhoudingen in de bedrijfstak is het belangrijk dat bedrijven een evenwichtige verhouding nastreven tussen people, planet en profit: oog hebben voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people), rekening houden met het effect van de bedrijfsactiviteiten op het milieu (planet) en het behalen van winst (profit)", aldus Marco Hietkamp, CAO onderhandelaar bij CNV Vakmensen in een toelichting.