Deze besparing is te behalen dankzij de Goodyear Marathon-banden. Volgens Goodyear bestaat de ideale combinatie hiervoor uit de Goodyear LHS II + stuurbanden, LHD II + aandrijfbanden en LHT II trailerbanden. "Een wagenpark van 50 vrachtauto’s zou niet alleen meer dan 200.000 euro aan brandstof besparen (ongeveer 145.000 liter diesel per jaar) maar zou ook 380 ton minder CO2 uitstoten."

Volgens Goodyear zou een doorsnee gelede vijfasser van veertig ton 4.344 euro per jaar besparen voor een afstand van 100.000 kilometer. Bij een verbruik van 32,26 l/100 km en een brandstofprijs van 1,50 euro per liter is dat een besparing van 2.896 liter brandstof en een daling van de schadelijke uitstoot met 7.616 kilogram. De Goodyear Marathon banden zijn volgens Greet Willekens van Goodyear BENE ook duurzamer en geschikt voor groef- en loopvlakvernieuwing, waardoor ze nog langer meegaan.

Wagenparkbeheerders kunnen de verwachte besparingen berekenen met de Goodyear Fleet Calculator.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding