BMW-baas Reithofer verdedigt elektromobiliteit

Ondanks allerlei wetten en praktische bezwaren in de Duitse thuismarkt heeft ceo Norbert Reithofer van BMW de kostbare instap in de markt van e-auto’s opnieuw verdedigd.

"De noodzaak nieuwe wegen in te slaan als de omgeving verandert, kan je niet wegtreuzelen of laten verdwijnen." Die woorden sprak Reithofer voorafgaand aan zijn toespraak op het congres van het tijdschrift Auto motor und sport. "Wie de Duitse markt als norm voor het succes van e-mobiliteit neemt, grijpt ernaast."

BMW brengt eind dit jaar de i3 op de markt. In Duitsland loopt het niet storm met de verkoop van alternatieve aandrijvingen. Maar Reithofer laat zich niet beïnvloeden door cijfers. "Als je niet handelt, doe je de markt te kort." Hij verwijst naar de voorbeelden zoals in Peking of Shanghai. Daar worden kentekens mondjesmaat uitgegeven, aangezien er veel meer vraag is dan kentekens. Elektrische auto’s zijn van deze beperking uitgesloten. Zulke ontwikkelingen kunnen de invoering van e-auto’s enorm aanjagen, aldus Reithofer.

Meer over e-mobiliteit en BMW in Automobiel Management Magazine 6 van 19 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW-baas Reithofer verdedigt elektromobiliteit - Automobielmanagement.nl

BMW-baas Reithofer verdedigt elektromobiliteit

Ondanks allerlei wetten en praktische bezwaren in de Duitse thuismarkt heeft ceo Norbert Reithofer van BMW de kostbare instap in de markt van e-auto’s opnieuw verdedigd.

"De noodzaak nieuwe wegen in te slaan als de omgeving verandert, kan je niet wegtreuzelen of laten verdwijnen." Die woorden sprak Reithofer voorafgaand aan zijn toespraak op het congres van het tijdschrift Auto motor und sport. "Wie de Duitse markt als norm voor het succes van e-mobiliteit neemt, grijpt ernaast."

BMW brengt eind dit jaar de i3 op de markt. In Duitsland loopt het niet storm met de verkoop van alternatieve aandrijvingen. Maar Reithofer laat zich niet beïnvloeden door cijfers. "Als je niet handelt, doe je de markt te kort." Hij verwijst naar de voorbeelden zoals in Peking of Shanghai. Daar worden kentekens mondjesmaat uitgegeven, aangezien er veel meer vraag is dan kentekens. Elektrische auto’s zijn van deze beperking uitgesloten. Zulke ontwikkelingen kunnen de invoering van e-auto’s enorm aanjagen, aldus Reithofer.

Meer over e-mobiliteit en BMW in Automobiel Management Magazine 6 van 19 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding