Den Haag snelste groeier publieke e-laadpunten

Van alle 284 gemeenten waar Stichting e-laad publieke laadpunten heeft staan, was in 2012 Den Haag de grootste groeier: plus 84.

Op plek twee van gemeenten met de meeste groei in laadpalen staat Rotterdam (52), gevolgd door Texel (36). Ook Den Bosch, Almere, Utrecht, Haarlem, Arnhem, Eindhoven, Amstelveen, Zwolle, Delft, Amersfoort en Deventer boekten op dit vlak flinke vooruitgang.

Op 30 mei wordt de winnaar van de E-award bekend gemaakt, een prijs voor de gemeente die de meeste versnelling voor elektrisch vervoer geboekt heeft in 2012. Negen gemeenten zijn genomineerd, maar vreemd genoeg staat Den Haag daar niet bij. De organisatie kijkt namelijk naar meer aspecten dan alleen groei van publieke oplaadpunten. Den Haag is eerder al afgevallen.

Den Haag snelste groeier publieke e-laadpunten - Automobielmanagement.nl

Den Haag snelste groeier publieke e-laadpunten

Van alle 284 gemeenten waar Stichting e-laad publieke laadpunten heeft staan, was in 2012 Den Haag de grootste groeier: plus 84.

Op plek twee van gemeenten met de meeste groei in laadpalen staat Rotterdam (52), gevolgd door Texel (36). Ook Den Bosch, Almere, Utrecht, Haarlem, Arnhem, Eindhoven, Amstelveen, Zwolle, Delft, Amersfoort en Deventer boekten op dit vlak flinke vooruitgang.

Op 30 mei wordt de winnaar van de E-award bekend gemaakt, een prijs voor de gemeente die de meeste versnelling voor elektrisch vervoer geboekt heeft in 2012. Negen gemeenten zijn genomineerd, maar vreemd genoeg staat Den Haag daar niet bij. De organisatie kijkt namelijk naar meer aspecten dan alleen groei van publieke oplaadpunten. Den Haag is eerder al afgevallen.