Toyota bereikt mijlpaal: 5 miljoen hybride auto’s

Met ruim vijf miljoen gebouwde hybride auto’s wereldwijd heeft Toyota Motor Corporation (TMC) een nieuwe mijlpaal bereikt.

In 1997 presenteerde de fabrikant de eerste generatie Full Hybrid Prius. Zestien jaar later bestaat het verkoopgamma wereldwijd uit negentien full hybrid-modellen én een plug-in hybrid. Tot eind 2015 presenteert Toyota Motor Corporation wereldwijd achttien nieuwe Full Hybrid-modellen én een auto op waterstof.

Sinds de introductie van de eerste generatie Prius (in 2000) verkocht Toyota in ons land bijna zeventigduizend hybride auto’s. In 2012 was 39% van de verkochte Toyota’s in Nederland een hybride. Dit jaar zal dat naar verwachting uitkomen op meer dan de helft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota bereikt mijlpaal: 5 miljoen hybride auto’s - Automobielmanagement.nl

Toyota bereikt mijlpaal: 5 miljoen hybride auto’s

Met ruim vijf miljoen gebouwde hybride auto’s wereldwijd heeft Toyota Motor Corporation (TMC) een nieuwe mijlpaal bereikt.

In 1997 presenteerde de fabrikant de eerste generatie Full Hybrid Prius. Zestien jaar later bestaat het verkoopgamma wereldwijd uit negentien full hybrid-modellen én een plug-in hybrid. Tot eind 2015 presenteert Toyota Motor Corporation wereldwijd achttien nieuwe Full Hybrid-modellen én een auto op waterstof.

Sinds de introductie van de eerste generatie Prius (in 2000) verkocht Toyota in ons land bijna zeventigduizend hybride auto’s. In 2012 was 39% van de verkochte Toyota’s in Nederland een hybride. Dit jaar zal dat naar verwachting uitkomen op meer dan de helft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding