Elektrische Range Rover Evoque made in Vlaanderen

Afgelopen week presenteerde Flanders’ Drive samen met een aantal partners uit de industrie een elektrische aangedreven Range Rover Evoque. Het gaat om een nieuwe generatie elektrische aandrijflijn, ontwikkeld in Vlaanderen.

Minister van Innovatie Ingrid Lieten was donderdag bij de officiële presentatie aanwezig. Met steun van de Vlaamse overheid en het IWT hebben de projectpartners een nieuwe aandrijflijn voor auto’s ontwikkeld.

Bijzonder is dat de elektromotor geen dure magneten nodig heeft. Dit is een ontwikkeling die bij Punch Powertrain in Sint Truiden vandaan komt. Dit Vlaamse bedrijf is dan ook een van de projectpartners. Punch bouwt van oorsprong automatische versnellingsbakken, gebaseerd op de continu variabele transmissie technologie (CVT) maar investeert al enkele jaren sterk in de ontwikkeling van nieuwe elektrische motoren. De SR-motor (geschakelde relunctantie motor) is een belangrijk onderdeel van dit concept.

Een ander punt dat het nieuwe aandrijfconcept bijzonder maakt, is dat speciale software ervoor zorgt dat elk wiel afzonderlijk optimaal wordt aangestuurd. Dit kan zowel in een 2WD als 4WD uitvoering. De aandrijflijn kan gecombineerd worden met een range extender of puur elektrisch worden ingezet. Het systeem is als eerste ingebouwd in een Range Rover Evoque en hierin ook gevalideerd.

Meer informatie: www.flandersdrive.be

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elektrische Range Rover Evoque made in Vlaanderen - Automobielmanagement.nl

Elektrische Range Rover Evoque made in Vlaanderen

Afgelopen week presenteerde Flanders’ Drive samen met een aantal partners uit de industrie een elektrische aangedreven Range Rover Evoque. Het gaat om een nieuwe generatie elektrische aandrijflijn, ontwikkeld in Vlaanderen.

Minister van Innovatie Ingrid Lieten was donderdag bij de officiële presentatie aanwezig. Met steun van de Vlaamse overheid en het IWT hebben de projectpartners een nieuwe aandrijflijn voor auto’s ontwikkeld.

Bijzonder is dat de elektromotor geen dure magneten nodig heeft. Dit is een ontwikkeling die bij Punch Powertrain in Sint Truiden vandaan komt. Dit Vlaamse bedrijf is dan ook een van de projectpartners. Punch bouwt van oorsprong automatische versnellingsbakken, gebaseerd op de continu variabele transmissie technologie (CVT) maar investeert al enkele jaren sterk in de ontwikkeling van nieuwe elektrische motoren. De SR-motor (geschakelde relunctantie motor) is een belangrijk onderdeel van dit concept.

Een ander punt dat het nieuwe aandrijfconcept bijzonder maakt, is dat speciale software ervoor zorgt dat elk wiel afzonderlijk optimaal wordt aangestuurd. Dit kan zowel in een 2WD als 4WD uitvoering. De aandrijflijn kan gecombineerd worden met een range extender of puur elektrisch worden ingezet. Het systeem is als eerste ingebouwd in een Range Rover Evoque en hierin ook gevalideerd.

Meer informatie: www.flandersdrive.be

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding