Renault Zoe begint op gang te komen

De Fransen beginnen langzamerhand wat warm te lopen voor elektrische auto’s. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 3.188 van dit soort voertuigen verkocht, twee keer zo veel als een jaar eerder.

In de maand april lagen de verkopen 138 procent hoger dan in dezelfde maand in 2012, meldt de organisatie voor de ontwikkeling van de elektrische mobiliteit Avere.

Een belangrijke factor is het op de markt verschijnen van de Renault Zoe. Daarvan werden in maart dit jaar al meer dan duizend verkocht terwijl er de afgelopen maand weer 748 kopers voor dat elektrische model van Renault kwamen opdagen. De Zoe laat daarmee de concurrentie ver achter zich, want Nissan’s Leaf kwam in april niet verder dan 94 stuks. Maar ook in Frankrijk halen de elektrische auto’s het nog steeds bij lange na niet bij hun conventioneel aangedreven collega’s. Ter vergelijking : van de Renault Clio werden er in april ondanks alle malaise op de automarkt in Frankrijk toch bijna tienduizend keer aan de man gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault Zoe begint op gang te komen - Automobielmanagement.nl

Renault Zoe begint op gang te komen

De Fransen beginnen langzamerhand wat warm te lopen voor elektrische auto’s. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 3.188 van dit soort voertuigen verkocht, twee keer zo veel als een jaar eerder.

In de maand april lagen de verkopen 138 procent hoger dan in dezelfde maand in 2012, meldt de organisatie voor de ontwikkeling van de elektrische mobiliteit Avere.

Een belangrijke factor is het op de markt verschijnen van de Renault Zoe. Daarvan werden in maart dit jaar al meer dan duizend verkocht terwijl er de afgelopen maand weer 748 kopers voor dat elektrische model van Renault kwamen opdagen. De Zoe laat daarmee de concurrentie ver achter zich, want Nissan’s Leaf kwam in april niet verder dan 94 stuks. Maar ook in Frankrijk halen de elektrische auto’s het nog steeds bij lange na niet bij hun conventioneel aangedreven collega’s. Ter vergelijking : van de Renault Clio werden er in april ondanks alle malaise op de automarkt in Frankrijk toch bijna tienduizend keer aan de man gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding