"Ik vond het een hele leuke uitdaging om de strijd met mijn vrouw aan te gaan, we hebben beiden ons uiterste best gedaan. De resultaten liggen dan ook dicht bij elkaar, maar ik ben superblij dat ik heb gewonnen. Dit had ik niet verwacht want Marianne is heel competitief en gewend om te winnen, ook thuis. De zuinig rijden tips zoals rustig optrekken, anticiperen en de auto uit laten rollen, heb ik dan ook veelvuldig toegepast", aldus een blije Henk Timmer. "Deelname aan deze challenge heeft mij ervan overtuigd dat simpele veranderingen in ons rijgedrag in combinatie met de juiste brandstof het verschil maken. Iedereen zou het zelf eens moeten proberen."

Marianne en Henk Timmer zijn niet de enige beroemdheden die aan de Shell FuelSave Driving Challenge meedoen. De rijtest heeft plaatsgevonden in vier landen. Henk Timmer gaat het als Nederlandse winnaar opnemen tegen drie andere beroemdheden uit Engeland, Duitsland en Turkije, die allemaal de titel ‘Shell FuelSave Celebrity Driver of the Year’ willen winnen. Om die titel te winnen, komen alle vier de beroemdheden op 17 mei bij elkaar op de Shell Eco-marathon, waar zij in een onderlinge finale hun kennis van brandstofefficiëntie zullen testen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding