Aixam: nu ook elektrische brommobielen

Aixam, Europees marktleider op de markt van brommobielen, lanceert ook volelektrische voertuigen onder de naam e Aixam.

Het merk e Aixam komt als aanvulling op het huidige assortiment van dieseltjes.De lancering van het e-assortiment betreft de e City en e Coupé. Aixam is de eerste fabrikant van autorijbewijsvrije voertuigen die zich positioneert op de elektrische mobiliteitsmarkt met een compleet assortiment. De brommobielen zijn vooral geschikt voor stedelijke gebieden. Het vernieuwde assortiment zorgt voor ‘een revolutie’ binnen de wereld van brommobielen, aldus Aixam. Een belangrijk voordeel van de elektrische uitvoering is natuurlijk de geluidloosheid van de aandrijving. Aixam claimt een actieradius van maximaal 110 kilometer, maar zegt op een gemiddelde van 75 kilometer te komen. Opladen gebeurt in 3,5 uur met 10 ampere via het normale stopcontact en de laadkosten zijn twee euro per honderd kilometer. De onderhoudskosten worden gehalveerd omdat er geen vervanging van onder meer uitlaat, riemen en olie nodig is. De e-versie kost ongeveer vijftienduizend euro, inclusief de batterij. Dat is enkele duizenden euro’s meer dan een dieselversie. www.elektrischebrommobiel.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aixam: nu ook elektrische brommobielen - Automobielmanagement.nl

Aixam: nu ook elektrische brommobielen

Aixam, Europees marktleider op de markt van brommobielen, lanceert ook volelektrische voertuigen onder de naam e Aixam.

Het merk e Aixam komt als aanvulling op het huidige assortiment van dieseltjes.De lancering van het e-assortiment betreft de e City en e Coupé. Aixam is de eerste fabrikant van autorijbewijsvrije voertuigen die zich positioneert op de elektrische mobiliteitsmarkt met een compleet assortiment. De brommobielen zijn vooral geschikt voor stedelijke gebieden. Het vernieuwde assortiment zorgt voor ‘een revolutie’ binnen de wereld van brommobielen, aldus Aixam. Een belangrijk voordeel van de elektrische uitvoering is natuurlijk de geluidloosheid van de aandrijving. Aixam claimt een actieradius van maximaal 110 kilometer, maar zegt op een gemiddelde van 75 kilometer te komen. Opladen gebeurt in 3,5 uur met 10 ampere via het normale stopcontact en de laadkosten zijn twee euro per honderd kilometer. De onderhoudskosten worden gehalveerd omdat er geen vervanging van onder meer uitlaat, riemen en olie nodig is. De e-versie kost ongeveer vijftienduizend euro, inclusief de batterij. Dat is enkele duizenden euro’s meer dan een dieselversie. www.elektrischebrommobiel.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding