Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door netwerkorganisatie Connekt, die zich inzet voor de duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. Jaap Schuurman, algemeen directeur van Stad Alkmaar, zegt al sinds jaar en dag op zoek te zijn naar slimme, groene concepten. "Zo waren wij drie jaar geleden het eerste bedrijf in de regio met bedrijfswagens die rijden op groengas. Met deze Lean & Green Award kunnen we ons nog meer onderscheiden met onze duurzame bedrijfsvoering. Wij hopen bovendien onze collega-vervoerders en klanten te stimuleren en inspireren om duurzamer te vervoeren en ondernemen."

 

CO2-prestatieladders

Naast schonere voertuigen en alternatieve brandstoffen zorgt de transportonderneming voor optimale vervoersstromen, zodat vrachtwagens nooit onnodig rijden. Ook is Het Nieuwe Rijden ingevoerd. Klanten van Stad Alkmaar profiteren mee van de Award, legt Schuurman uit. "De overheid werkt bijvoorbeeld met CO2-prestatieladders bij aanbestedingen. Een ondernemer die met ons zaken doet, kan de punten van onze Award meenemen in zijn aanbesteding. Hoe meer punten, hoe meer kans hij heeft op de opdracht.’

 

Groengas certificaat

Naast de Lean and Green Award heeft Logistiekcentrum Stad Alkmaar ook het CNG-certificaat voor groengas ontvangen. Stad Alkmaar heeft negen voertuigen die rijden op groengas. Naast de economische voordelen – het is 40% voordeliger dan diesel – zorgt het rijden op groengas voor een verbetering van de lokale luchtkwaliteit en dringt het de uitstoot van C02 enorm terug.

Het Lean and Green netwerk bestaat nu uit 319 koplopers. 99 Bedrijven die hun besparingen via de Lean  and Green monitoring registreren hebben gezamenlijk inmiddels een totale reductie van 14,9% gerealiseerd, zo’n 192.719 ton CO2.

Bron: Autoleasewereld