11% Nederlanders gaat elektrisch rijden binnen 5 jaar

Elf procent van de Nederlandse automobilisten ziet zichzelf in de komende jaren een elektrische auto aanschaffen. Dat beweert Cendris, op basis van onderzoek onder ruim achtduizend panelleden.

Elf procent van de automobilisten verwacht binnen nu en vijf jaar een elektrische auto te zullen rijden. Dit percentage is laag, vindt Cendris, omdat er wel steeds meer elektrische auto’s worden aangeboden. Het grootste gedeelte van Nederland (89%) ziet zichzelf over vijf jaar nog niet in een elektrische auto rijden. De voornaamste reden die zij hiervoor noemen, is de relatief hoge aanschafprijs (40%). Daarnaast vormen de actieradius (34%) en de infrastructuur (33 procent), zoals het aantal oplaadpunten, belangrijke barrières.

Het voornaamste argument dat gegeven wordt om wél een elektrische auto te kopen, is het milieuvriendelijke aspect. Voor ruim 75 procent van de mensen die verwachten binnen vijf jaar een elektrische auto aan te schaffen, is dit de belangrijkste reden. Andere argumenten die door de ondervraagden worden gegeven zijn het goedkopere gebruik en de mogelijkheid tot het thuis opladen.

Argumenten om wel een elektrische auto aan te schaffen:

1.            Milieuvriendelijk (75%)

2.            Gebruik is goedkoper (52%)

3.            Thuis kunnen opladen (36%)

4.            Innovatief (vernieuwend) (27%)

5.            Stiller dan een gewone auto (27%)

Een toename van het aantal volelektrische auto’s zal hoogstwaarschijnlijk ten koste gaan van de aankoop van hybriden. Van de hybride automobilisten verwacht 35 procent binnen vijf jaar een volelektrische auto aan te schaffen, bijna zes procent is er zelfs vrijwel zeker van. Binnen de segmenten benzine en diesel ligt dit percentage lager. Van de huidige benzinerijders overweegt een kleine tien procent een elektrische auto aan te schaffen, van de dieselrijders denkt 13 procent dit te gaan doen.

Kom naar het Congres Duurzame Mobiliteit op 25 juni in Putten 

 

 

Reacties

Dit kan niet anders dan een grote vergissing zijn; het is absoluut ondenkbaar dat in een periode van 5 jaar 11% van de huidige automobilisten een volledig elektrische auto aanschaft, mind you dat zou 800.000 elektrische voertuigen betekenen, waar tenminste 2 miljoen laadpalen voor nodig zijn. Naar mijn (optimistische) inschatting zal hooguit 2 (twee) procent de komende 5 jaar de overstap serieus overwegen.
Dat Cendris denkt dat 11% nog aan de lage kant is maakt alleen maar duidelijk dat Cendris nog verdraaid weinig verstand heeft van ons vakgebied, de Automotive branche.
Het is te hopen dat dit onderwerp op het congres Duurzame Mobiliteit aan de orde komt in een panel discussie, want dan zijn er geheid voldoende vakkundigen aanwezig om gemotiveerd duidelijk te maken dat 11% volledig elektrisch in 5 jaar pure onzin is.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Even anders rekenen Roel:
11% x verkopen over 5 jaar (5 x 400.000) = 220.000. Nog steeds ontzetten veel inderdaad.

Geplaatst door: Marc Bolier op

Ik verbaas mij over het feit dat het aantal dieselrijders dat wil overstappen op elektrisch groter is dan het aantal benzinerijders. Je zou verwachten dat dieselrijders kilometervreters zijn en dus eerder naar hybride of range extender zouden neigen….

Geplaatst door: Wim Ruberg op

Dat doet mij deugd,heb zelf de nieuwe BMW i3 EV besteld en inmiddels 44 zonnepanelen op mijn huis,the future is bright!!

Geplaatst door: arretje op

@ Marc Boller – Het bericht zegt (letterlijk) dat 11% van de automobilisten denkt over 5 jaar elektrisch te rijden. Er zijn ruim 7 miljoen automobilisten; ik kan het niet anders maken dan 800.000. Ik denk dat ook 11% van 2 miljoen (nieuwe verkopen in 5 jaar) niet haalbaar is.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Het percentage dat ook daadwerkelijk een elektrische auto koopt verschilt natuurlijk van het percentage dat denkt een elektrische auto te kopen.

Geplaatst door: anoniem op
11% Nederlanders gaat elektrisch rijden binnen 5 jaar - Automobielmanagement.nl

11% Nederlanders gaat elektrisch rijden binnen 5 jaar

Elf procent van de Nederlandse automobilisten ziet zichzelf in de komende jaren een elektrische auto aanschaffen. Dat beweert Cendris, op basis van onderzoek onder ruim achtduizend panelleden.

Elf procent van de automobilisten verwacht binnen nu en vijf jaar een elektrische auto te zullen rijden. Dit percentage is laag, vindt Cendris, omdat er wel steeds meer elektrische auto’s worden aangeboden. Het grootste gedeelte van Nederland (89%) ziet zichzelf over vijf jaar nog niet in een elektrische auto rijden. De voornaamste reden die zij hiervoor noemen, is de relatief hoge aanschafprijs (40%). Daarnaast vormen de actieradius (34%) en de infrastructuur (33 procent), zoals het aantal oplaadpunten, belangrijke barrières.

Het voornaamste argument dat gegeven wordt om wél een elektrische auto te kopen, is het milieuvriendelijke aspect. Voor ruim 75 procent van de mensen die verwachten binnen vijf jaar een elektrische auto aan te schaffen, is dit de belangrijkste reden. Andere argumenten die door de ondervraagden worden gegeven zijn het goedkopere gebruik en de mogelijkheid tot het thuis opladen.

Argumenten om wel een elektrische auto aan te schaffen:

1.            Milieuvriendelijk (75%)

2.            Gebruik is goedkoper (52%)

3.            Thuis kunnen opladen (36%)

4.            Innovatief (vernieuwend) (27%)

5.            Stiller dan een gewone auto (27%)

Een toename van het aantal volelektrische auto’s zal hoogstwaarschijnlijk ten koste gaan van de aankoop van hybriden. Van de hybride automobilisten verwacht 35 procent binnen vijf jaar een volelektrische auto aan te schaffen, bijna zes procent is er zelfs vrijwel zeker van. Binnen de segmenten benzine en diesel ligt dit percentage lager. Van de huidige benzinerijders overweegt een kleine tien procent een elektrische auto aan te schaffen, van de dieselrijders denkt 13 procent dit te gaan doen.

Kom naar het Congres Duurzame Mobiliteit op 25 juni in Putten 

 

 

Reacties

Dit kan niet anders dan een grote vergissing zijn; het is absoluut ondenkbaar dat in een periode van 5 jaar 11% van de huidige automobilisten een volledig elektrische auto aanschaft, mind you dat zou 800.000 elektrische voertuigen betekenen, waar tenminste 2 miljoen laadpalen voor nodig zijn. Naar mijn (optimistische) inschatting zal hooguit 2 (twee) procent de komende 5 jaar de overstap serieus overwegen.
Dat Cendris denkt dat 11% nog aan de lage kant is maakt alleen maar duidelijk dat Cendris nog verdraaid weinig verstand heeft van ons vakgebied, de Automotive branche.
Het is te hopen dat dit onderwerp op het congres Duurzame Mobiliteit aan de orde komt in een panel discussie, want dan zijn er geheid voldoende vakkundigen aanwezig om gemotiveerd duidelijk te maken dat 11% volledig elektrisch in 5 jaar pure onzin is.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Even anders rekenen Roel:
11% x verkopen over 5 jaar (5 x 400.000) = 220.000. Nog steeds ontzetten veel inderdaad.

Geplaatst door: Marc Bolier op

Ik verbaas mij over het feit dat het aantal dieselrijders dat wil overstappen op elektrisch groter is dan het aantal benzinerijders. Je zou verwachten dat dieselrijders kilometervreters zijn en dus eerder naar hybride of range extender zouden neigen….

Geplaatst door: Wim Ruberg op

Dat doet mij deugd,heb zelf de nieuwe BMW i3 EV besteld en inmiddels 44 zonnepanelen op mijn huis,the future is bright!!

Geplaatst door: arretje op

@ Marc Boller – Het bericht zegt (letterlijk) dat 11% van de automobilisten denkt over 5 jaar elektrisch te rijden. Er zijn ruim 7 miljoen automobilisten; ik kan het niet anders maken dan 800.000. Ik denk dat ook 11% van 2 miljoen (nieuwe verkopen in 5 jaar) niet haalbaar is.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Het percentage dat ook daadwerkelijk een elektrische auto koopt verschilt natuurlijk van het percentage dat denkt een elektrische auto te kopen.

Geplaatst door: anoniem op