96,1 procent gewicht autowrakken hergebruikt

In 2012 is 96,1 procent van het gewicht van afgedankte auto’s hergebruikt en nuttig toegepast, nagenoeg evenveel als in 2011 (96,2 procent). Dat leert het Duurzaamheidsverslag dat ARN heeft gepresenteerd.

Van de 96,1 procent is 83,7 procent direct hergebruikt als product of materiaal; 12,4 procent is  verbrand in afvalenergiecentrales met energieterugwinning. Met dit resultaat nadert ARN naar eigen zeggen de wettelijk vastgestelde norm vanaf 2015. Dan is minimaal 85 procent recycling het voorschrijft, aangevuld tot 95 procent met nuttige toepassingen (zoals verbranding met energieterugwinning). Volgens ARN behoort Nederland hiermee op dit moment tot de koplopers van Europa.

In totaal zijn vorig jaar in Nederland 237.207 autowrakken afgemeld. Verreweg het grootste deel – 196.573 – werd verwerkt door bij ARN aangesloten autodemontagebedrijven. Het marktaandeel van ARN blijft daarmee 82,9 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

96,1 procent gewicht autowrakken hergebruikt - Automobielmanagement.nl

96,1 procent gewicht autowrakken hergebruikt

In 2012 is 96,1 procent van het gewicht van afgedankte auto’s hergebruikt en nuttig toegepast, nagenoeg evenveel als in 2011 (96,2 procent). Dat leert het Duurzaamheidsverslag dat ARN heeft gepresenteerd.

Van de 96,1 procent is 83,7 procent direct hergebruikt als product of materiaal; 12,4 procent is  verbrand in afvalenergiecentrales met energieterugwinning. Met dit resultaat nadert ARN naar eigen zeggen de wettelijk vastgestelde norm vanaf 2015. Dan is minimaal 85 procent recycling het voorschrijft, aangevuld tot 95 procent met nuttige toepassingen (zoals verbranding met energieterugwinning). Volgens ARN behoort Nederland hiermee op dit moment tot de koplopers van Europa.

In totaal zijn vorig jaar in Nederland 237.207 autowrakken afgemeld. Verreweg het grootste deel – 196.573 – werd verwerkt door bij ARN aangesloten autodemontagebedrijven. Het marktaandeel van ARN blijft daarmee 82,9 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding