Nuon/Heijmans: 200 oplaadpunten N-Holland/Flevoland

De combinatie Nuon/Heijmans gaat vanaf deze maand tweehonderd openbare oplaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen in Noord-Holland en Flevoland.

Het is de eerste stap op de weg naar uiteindelijk circa duizend laadpunten in de regio. Nuon gaat ook groene stroom leveren aan de elektrisch rijders. Opdrachtgever is de Metropoolregio Amsterdam (MRA), het samenwerkingsverband van 35 gemeenten in deze twee provincies.

MRA vroeg vijf partijen om een offerte uit te brengen. Volgens de opdrachtgever hebben veel bewoners en bedrijven op korte termijn een openbaar laadpunt nodig voor een elektrische auto. "Met meer dan tienduizend laadsessies per maand is het publieke oplaadpuntennetwerk in Amsterdam een enorm succes, zowel bij elektrisch rijders als Car2go gebruikers", aldus Nuon-CEO Huib Morelisse. "Er staan inmiddels 350 van onze oplaadpunten in de stad en het gebruik stijgt nog elke maand."

Er rijden nu in Nederland ruim achtduizend auto’s ‘met een stekker’ rond. Dit jaar komen hier naar verwachting vijftien- tot twintigduizend nieuwe voertuigen bij.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nuon/Heijmans: 200 oplaadpunten N-Holland/Flevoland - Automobielmanagement.nl

Nuon/Heijmans: 200 oplaadpunten N-Holland/Flevoland

De combinatie Nuon/Heijmans gaat vanaf deze maand tweehonderd openbare oplaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen in Noord-Holland en Flevoland.

Het is de eerste stap op de weg naar uiteindelijk circa duizend laadpunten in de regio. Nuon gaat ook groene stroom leveren aan de elektrisch rijders. Opdrachtgever is de Metropoolregio Amsterdam (MRA), het samenwerkingsverband van 35 gemeenten in deze twee provincies.

MRA vroeg vijf partijen om een offerte uit te brengen. Volgens de opdrachtgever hebben veel bewoners en bedrijven op korte termijn een openbaar laadpunt nodig voor een elektrische auto. "Met meer dan tienduizend laadsessies per maand is het publieke oplaadpuntennetwerk in Amsterdam een enorm succes, zowel bij elektrisch rijders als Car2go gebruikers", aldus Nuon-CEO Huib Morelisse. "Er staan inmiddels 350 van onze oplaadpunten in de stad en het gebruik stijgt nog elke maand."

Er rijden nu in Nederland ruim achtduizend auto’s ‘met een stekker’ rond. Dit jaar komen hier naar verwachting vijftien- tot twintigduizend nieuwe voertuigen bij.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding