Certificaten Erkend Duurzaam voor 7 revisiebedrijven

Bovag-directeur Koos Burgman heeft zeven Bovag-revisiebedrijven het certificaat Erkend Duurzaam overhandigd. Dat deed hij op Rematec, de internationale revisiebeurs in de RAI.

Erkend Duurzaam is een initiatief van Bovag Autodealers maar wordt inmiddels omarmd door diverse deelbranches. Zo’n 750 van de 10,5 duizend Bovag-bedrijven mogen zich inmiddels Erkend Duurzaam noemen en men verwacht dit jaar nog het aantal van duizend te zullen overschrijden. Ook de afdeling Revisiebedrijven heeft Erkend Duurzaam bij z’n leden geïntroduceerd. Het certificaat helpt revisiebedrijven hun activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid te kanaliseren en zichtbaar te maken voor klant en omgeving.  Burgman: "Het doet me veel deugd dat de afdeling Revisiebedrijven het programma zo voortvarend heeft opgepakt. Het mag dan de kleinste afdeling zijn maar vandaag hebben we zeven bedrijven kunnen feliciteren met hun certificaat Erkend Duurzaam. De zeven gecertificeerde revisiebedrijven zijn Koninklijke Kemper & Van Twist Diesel BV, Autrans Transmissions Parts & Service, Carrec Technocenter, Diesel Buchli, Steins Motoren Revisie, Motorenfabriek De Sutter en Koning Technisch Bedrijf.

De scan die wordt uitgevoerd bestaat uit 42 vragen, gegroepeerd rond de zes aandachtsgebieden van duurzaam ondernemen, te weten bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. De ondernemer die een certificaat aanvraagt, wordt bezocht door adviseurs van IvDM om het verzamelde bewijsmateriaal te beoordelen. Op basis van de IvDM-rapportage wordt het certificaat verstrekt. De integratie van duurzaamheid in de dagelijkse handelingen van alle medewerkers van het revisiebedrijf is een proces dat niet mag stoppen en juist daarom is het verwerven van het certificaat geen eindstation en heeft het certificaat een geldigheidsduur van een jaar. Het certificaat van Bovag Revisiebedrijven moet dus jaarlijks ververst worden.

Certificaten Erkend Duurzaam voor 7 revisiebedrijven - Automobielmanagement.nl

Certificaten Erkend Duurzaam voor 7 revisiebedrijven

Bovag-directeur Koos Burgman heeft zeven Bovag-revisiebedrijven het certificaat Erkend Duurzaam overhandigd. Dat deed hij op Rematec, de internationale revisiebeurs in de RAI.

Erkend Duurzaam is een initiatief van Bovag Autodealers maar wordt inmiddels omarmd door diverse deelbranches. Zo’n 750 van de 10,5 duizend Bovag-bedrijven mogen zich inmiddels Erkend Duurzaam noemen en men verwacht dit jaar nog het aantal van duizend te zullen overschrijden. Ook de afdeling Revisiebedrijven heeft Erkend Duurzaam bij z’n leden geïntroduceerd. Het certificaat helpt revisiebedrijven hun activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid te kanaliseren en zichtbaar te maken voor klant en omgeving.  Burgman: "Het doet me veel deugd dat de afdeling Revisiebedrijven het programma zo voortvarend heeft opgepakt. Het mag dan de kleinste afdeling zijn maar vandaag hebben we zeven bedrijven kunnen feliciteren met hun certificaat Erkend Duurzaam. De zeven gecertificeerde revisiebedrijven zijn Koninklijke Kemper & Van Twist Diesel BV, Autrans Transmissions Parts & Service, Carrec Technocenter, Diesel Buchli, Steins Motoren Revisie, Motorenfabriek De Sutter en Koning Technisch Bedrijf.

De scan die wordt uitgevoerd bestaat uit 42 vragen, gegroepeerd rond de zes aandachtsgebieden van duurzaam ondernemen, te weten bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. De ondernemer die een certificaat aanvraagt, wordt bezocht door adviseurs van IvDM om het verzamelde bewijsmateriaal te beoordelen. Op basis van de IvDM-rapportage wordt het certificaat verstrekt. De integratie van duurzaamheid in de dagelijkse handelingen van alle medewerkers van het revisiebedrijf is een proces dat niet mag stoppen en juist daarom is het verwerven van het certificaat geen eindstation en heeft het certificaat een geldigheidsduur van een jaar. Het certificaat van Bovag Revisiebedrijven moet dus jaarlijks ververst worden.